Αθλητικά
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 13:15

Κυβερνητική: Εγκρίθηκε το ν/σ για τον επαγγελματικό αθλητισμό

Το νομοσχέδιο για τη νέα μορφή οργάνωσης του επαγγελματικού αθλητισμού στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, ενέκρινε ομόφωνα η κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός δήλωσε πως «το μήνυμα που στέλνουμε προς τους επενδυτές και σε όσους συναινούν σε αυτή την καινούργια πορεία, είναι να βλέπουν οι φίλαθλοι καλύτερο θέαμα, λιγότερα επεισόδια και ελάχιστα οικονομικά προβλήματα».

«Το μήνυμα, από την πλευρά της Πολιτείας, είναι: "Εσείς να δείτε τα αθλητικά. Εμείς θα έχουμε αυστηρή παρουσία στα κομμάτια που αναλογούν στην Πολιτεία"», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, δεν έγινε συζήτηση για επιμέρους προβλήματα ή θέματα που αφορούν τις ομάδες, όπως τα διοικητικά του ΠΑΟΚ ή το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της βίας, υπογράμμισε ότι ήδη έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετική διάταξη, με την οποία δεν αναστέλλονται οι ποινές για τη βία στα γήπεδα και σημείωσε πως έχουν πάρει το δρόμο τους οι υπουργικές αποφάσεις για θέματα οργάνωσης της αστυνομίας και της έκδοσης ονομαστικών εισιτηρίων.

«Για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τον ηλεκτρονικό έλεγχο, οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται στις αρχές του Ιουλίου. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε σ΄ αυτό το νομοθέτημα», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.