Πολιτική
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2001 09:52

Η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων

Να βάλει το μαχαίρι στο «κόκκαλο» για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, σκέπτεται τώρα η κυβέρνηση με σχέδιο ένταξής τους στο ΙΚΑ, αντί της δημιουργίας ανεξάρτητου ταμείου.

Το σενάριο αυτό, έρχεται στην δημοσιότητα, μία ημέρα πριν από την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και προβλέπει εκταμίευση των εισφορών από τον προϋπολογισμό και την δημιουργία ειδικού λογαριασμού με τα αποθεματικά.

«Είναι δύσκολο το εγχείρημα και χρειάζεται μελέτη», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο Σπύρος Παπασπύρος σημείωσε, ότι έτσι καθίσταται απαγορευτική η είσοδος των υπαλλήλων που έχουν διορισθεί πριν από το 1993, αφού δεν κατέβαλαν εισφορές.

Παράλληλα, μήνυμα εν'όψει διαλόγου για το ασφαλιστικό σύστημα, επιδιώκουν να στείλουν τα συνδικάτα με την αυριανή απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι, από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες δεν θα κινηθούν αστικά και πράσινα λεωφορεία, μετρό, τρόλλεϋ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ενώ από αύριο στις 5 τα ξημερώματα έως την ίδια ώρα της Παρασκευής, «βάζουν χειρόφρενο» και τα ταξί.

Αγκυροβολημένα θα παραμείνουν τα πλοία ολόκληρη την ημέρα, ενώ θα κινηθούν μόνο τα τραίνα κοινωνικών αναγκών του ΟΣΕ και η Ολυμπιακή Αεροπορία θα εκτελέσει μόνο μία πτήση ανά προορισμό.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες και οι δημοτικές υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ, τα σχολεία, οι εφορίες, τα βενζινάδικα, τα αρτοποιεία, τα φαρμακεία και η τράπεζες. Στην απεργία μετέχουν και οι επαγγελματο-βιοτέχνες.

Από αύριο στις 6 τα ξημερώματα και για 24 ώρες δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους ραδιοφωνικούς σταθμοόυς και τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες, καθώς στην απεργία μετέχουν και οι δημοσιογράφοι.