Κόσμος
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 14:47

Καναδάς: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Φρέντρικτον - Συνελήφθη ύποπτος

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή της καναδικής πόλης Φρέντρικτον και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή της καναδικής πόλης Φρέντρικτον, όπου ένας ύποπτος συνελήφθη.

Η συνοικία Μπρουκσάιντ, κοντά στο κέντρο της πόλης των 60.000 κατοίκων που βρίσκεται στο Νιου Μπρούνσβικ, στον ανατολικό Καναδά, αποκλείστηκε, λίγες ώρες μετά την έναρξη του περιστατικού που σημειώθηκε γύρω στις 7.00 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι πυροβολισμοί «προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων» έγινε γνωστό από την αστυνομία, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται περισσότερα στοιχεία για τα αίτια του περιστατικού. «Έχουμε υπό κράτηση έναν ύποπτο, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα, για τα οποία λαμβάνει θεραπεία. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τον κόσμο».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, αντέδρασε αμέσως στη «φρικτή είδηση». «Τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι κοντά σε όλους αυτούς που επλήγησαν από τους πυροβολισμούς σήμερα το πρωί. Παρακολουθούμε την κατάσταση από πολύ κοντά» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του δημόσιου δικτύου CBC, αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε έναν άνδρα οπλισμένο με τουφέκι να ανοίγει πυρ προς την αυλή ενός κτηρίου από ένα παράθυρο. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αμέσως την πληροφορία.

Οι ερευνητές της αστυνομίας κάλεσαν τους πολίτες να μην περνούν από την περιοχή αυτή, μια συνοικία με κατοικίες κοντά σε μια μικρή εμπορική γειτονιά, σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξαν δημοσιογράφοι τηλεοπτικών δικτύων.

Η αστυνομία κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να μη μεταδίδουν πληροφορίες σε σχέση με το σημείο των πυροβολισμών.

Περίπου 20 παιδιά έμειναν κλεισμένα στον παιδικό τους σταθμό, αρκετά καταστήματα περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι πρώτες εικόνες του δικτύου CBC έδειχναν πολλά περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει σε κατοικημένη περιοχή προαστίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters