Αθλητικά
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 19:01

Πρωτιά στον 4ο όμιλο για την Πορτογαλία με νίκη 2-1 επί του Μεξικού

Σε ένα από τα καλύτερα -μέχρι τώρα- ματς στο Μουντιάλ της Γερμανίας, η Πορτογαλία επικράτησε του Μεξικού με 2 - 1, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με τον Μανίς στο 6' και διεύρυναν το προβάδισμά τους με πέναλτι του Σιμάο στο 24'. Οι Μεξικανοί μείωσαν στο 29' με τον Φονσέκα, και έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Μπράβο έχασε πέναλτι στο 57'. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Μεξικανούς όταν υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν με δέκα παίκτες από το 61', λόγω αποβολής του Πέρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πλέον, Πορτογαλία και Μεξικό θα περιμένουν το αποτέλεσμα του βραδινού αγώνα ανάμεσα στην Αργεντινή και Ολλανδία, για να μάθουν τους αντιπάλους τους στη φάση των «16».

Στο άλλο αγώνα του 4ου ομίλου, Ιράν και Αγκόλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους Αφρικανούς να παίρνουν το προβάδισμα στο 60' (Φλάβιο) και το Ιράν να ισοφαρίζει στο 75΄ (Μπαχτιαριζαντέ).

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Μιγκέλ (61' Πάουλο Φερέιρα), Ρικάρντο Καρβάλιο, Φερνάντο Μέιρα, Κανέιρα, Πέτιτ, Μανίς, Τιάγκο, Φίγκο (80' Μπόα Μόρτε), Σιμάο, Χέλντερ Ποστίγκα (69' Νούνο Γκόμες).

ΜΕΞΙΚΟ (Ρικάρντο Λα Βόλπε): Σάντσες, Μέντες (80' Φράνκο), Μάρκες, Οσόριο, Σαλσίδο, Πινέδα (69' Κάστρο), Ροντρίγκες (46' Ζίνια), Πέρες, Πάρντο, Φονσέκα, Μπράβο.

Διαιτητής: Λιούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

Κόκκινες: 61' Πέρες (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Μιγκέλ, Μανίς, Μπόα Μόρτε, Νούνο Γκόμες - Ροντρίγκες, Μάρκες, Ζίνια

ΙΡΑΝ (Μπράνκο Ιβάνκοβιτς): Μιρζαπούρ, Καεμπί (67΄ Μπορχανί), Ρεζαεϊ, Μπαχτιαριζαντέ, Νοσρατί (13΄ λ.τρ. Σογιαεϊ), Μαχνταβίκια, Ζάντι, Μανταντσί, Ταϊμουριάν, Χασεμιάν (39΄ λ.τρ. Χατιμπί), Νταεϊ

ΑΝΓΚΟΛΑ (Λουίς Ολιβέιρα Γκοντσάλβες): Ζοάο Ρικάρντο, Λόκο, Ζάμπα, Κάλι, Ντελγκάδο, Ζε Καλάνγκα, Μιλόι, Φιγκεϊρέδο (73΄ Ρουϊ Μάρκες), Ματέους (23΄λ.τρ. Λοβ), Μεντόνκα, ¶κουα (51΄ λ.τρ. Φλάβιο)