Κοινωνία
Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 22:50

Οδηγός για τη διαχείριση των αποβλήτων στις πυρόπληκτες περιοχές

Οδηγό για τη διαχείριση των αποβλήτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οδηγό για τη διαχείριση των αποβλήτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο σχετικός οδηγός διανεμήθηκε στους δήμου των πληγεισών περιοχών, μαζί με κατευθύνσεις για την προστασία από τα αμιαντούχα υλικά.

Είχαν προηγηθεί συσκέψεις την Παρασκευή στη Ραφήνα και τη Δευτέρα στα Μέγαρα, με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στον οδηγό υπάρχει πρόβλεψη για όλες τις κατηγορίες αποβλήτων καμένων ή μη και δίνονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες των περιοχών θα μπορούν να εναποθέτουν τα απόβλητα στον ειδικό εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί ή να επικοινωνούν με την υπηρεσία Καθαριότητας του εκάστοτε δήμου.

Mέριμνα υπάρχει και για τα κατεστραμμένα οχήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε συνεργασία των δήμων με Φορέα Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης.

Ειδική αναφορά γίνεται, τέλος, στα αμιαντούχα επικίνδυνα μικροαπόβλητα, καθώς αν είναι απαραίτητη η απομάκρυνση αμιάντου, θα πρέπει να υλοποιείται αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

naftemporiki.gr