Πολιτική
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 14:34

Παπαρήγα: «Δεν υπάρχει πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μόνο πολιτική της πλουτοκρατίας»

Στη συνέχεια, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ για ίδια αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική τονίζοντας :

«Δεν υπάρχει πολιτική ΝΔ ή πολιτική ΠΑΣΟΚ, μόνο πολιτική της πλουτοκρατίας», σημείωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών

«Ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα γίνεται συζήτηση για αλλαγές που γίνονται από την ΝΔ σε ορισμένους βασικούς μηχανισμούς του κράτους. Στην ουσία όμως δεν έχουμε αλλαγή εξουσίας, αλλά αλλαγή διακυβέρνησης. Στην Ελλάδα δεν αλλάζει η πολιτική επί της ουσίας για αυτό και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να συμπαρασταθούμε στο ΠΑΣΟΚ αν αλλάζουν κάποια στελέχη. Το θέμα είναι από ποια πλευρά μπορεί κάποιος να δει τα θέματα της δημοκρατίας; Πέρα από τα ζητήματα ελευθεριών, που συρρικνώνονται είναι αλήθεια, εμείς πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν είναι μόνο βιτρίνα, όπου πίσω από την ωραία συσκευασία υπάρχουν σάπια προϊόντα», παρατήρησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Όσο για τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εκανε λόγο για προσχηματικό διάλογο για να καλυφθεί, όπως υποστήριξε, το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει, τονίζοντας ότι για το λόγο αυτό το κόμμα της επέλεξε την αποχή.

«Το θέμα δεν είναι αν έγινε ή δεν έγινε διάλογος. Και τα δύο κόμματα έκαναν διάλογο. Εμείς δεν κρυβόμαστε ότι δεν έκαναν. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν παίρνουμε μέρος στον διάλογο αυτό, γιατί θεωρούμε ότι είναι χαμένος χρόνος. Με τη στάση μας θέλαμε να πούμε στον ελληνικό λαό, προετοιμάσου για αυτά που έρχονται. Το υπουργείο Παιδείας έκανε διάλογο όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, για να κρύψουν ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας. Δεν κατηγορούμε κανένα, επιλέξαμε να μην πάρουμε μέρος γιατί ξέρουμε ότι η μπίλια θα κάτσει σε αντιλαϊκά μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.