Αθλητικά
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 19:15

Μουντιάλ: Ιταλία και Γκάνα εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση

Την πρόκρισή της στη φάση των «16», εξασφάλισε η Ιταλία επικρατώντας της Τσεχίας με 2-0. Το σκορ για τη «σκουάντρα ατζούρα» άνοιξε ο Ματεράτσι στο 26', ο οποίος πριν από δέκα λεπτά είχε μπει αλλαγή στη θέση του τραυματία Νέστα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με την συμπλήρωση του 45λεπτου, ο Πόλακ άφησε την Τσεχία με 10 παίκτες αφού σε μια πραγματικά αψυχολόγητη ενέργεια, χτύπησε από πίσω τον Φραντσέσκο Τότι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής του ματς, Μ.Αρκούντια να του δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και εν συνεχεία την κόκκινη.

Η Ιταλία «σφράγισε» τη νίκη πρόκριση στο 87', όταν βγήκε ο Ιντζάγκι μόνος στον κενό χώρο, πέρασε τον Τσεχ και έκανε το 2-0, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

Για τον Πάβελ Νέντβεντ αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την Εθνική Τσεχίας.

Στο άλλο ματς του 5ου Ομίλου, η Γκάνα πέρασε στη δεύτερη φάση, στην πρώτη συμμετοχή των Αφρικανών σε Μουντιάλ, νικώντας τις ΗΠΑ με 2-1. Σκόρερ των νικητών ήταν οι Ντραμάν (23'), Απια (+45 με αυστηρό πεναλτι), ενώ για τους Αμερικανούς είχε ισοφαρίσει ο Ντέμπσι στο 43'. Στην επόμενη φάση η «Βραζιλία της Αφρικής», όπως αποκαλούνται οι Γκανέζοι, θα αντιμετωπίσουν κατά πάσα πιθανότητα τη ... Βραζιλία.

Σημειώνεται πως η Γκάνα είναι η μόνη αφρικανική ομάδα που συνεχίζει στη β' φάση του Μουντιάλ της Γερμανίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων στους δύο αγώνες:

ΤΣΕΧΙΑ (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γιανκουλόφσκι, Ρόζεναλ, Κόβατς, Πόλακ, Νέντβεντ, Πομπόρσκι (46΄ Στάινερ), Ροζίτσκι, Πλάσιλ, Μπάρος (64΄ Γιάρολιμ).

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν, Γκρόσο, Νέστα (17΄ Ματεράτσι), Καναβάρο, Τζαμπρότα, Πίρλο, Γκατούζο, Περότα, Καμορανέζι (74΄ Μπαρόνε), Τότι, Τζιλαρντίνο (60΄ Ιντζάγκι).

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

Κόκκινη: Πόλακ (45΄+)

Κίτρινες: Πόλακ - Γκατούζο

ΓΚΑΝΑ (Ράτομιρ Ντουίκοβιτς): Κίνγκστον, Πάντσιλ, Μοχάμεντ, Μενσά, Σιλά, Μπόατενγκ (46΄ Οτο Αντο), Εσιέν, ¶πια, Ντραμάν (80΄ Τάτσι-Μενσά), Πίμπονγκ, Αμόα (59΄ Ερικ Αντο)

ΗΠΑ (Μπρους Αρίνα): Κέλερ, Μποκανέγκρα, Ονιέγου, Κόνραντ, Τσερούντολο (61΄ Τζόνσον), Λιούις (74΄ Κόνβεϊ), Μπίσλεϊ, Ρέινα (40΄ Ολσεν), Ντόνοβαν, Ντέμπσι, ΜακΜπράιντ

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Εσιέν (χάνει τον επόμενο αγώνα), Σιλά, Μενσά, Απια - Λιούις