Κόσμος
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 07:38

Επτά συλλήψεις στο Μαϊάμι σε επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας

Επτά άτομα, συνέλαβαν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, στο πλαίσιο επιχείρησης με στόχο την εξουδετέρωση δικτύου τρομοκρατών, που πιστεύεται ότι είχε την έδρα του στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ο διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ, μιλώντας στο CNN ανέφερε πως «υπάρχει μία επιχείρηση σε εξέλιξη στο Μαϊάμι» και πρόσθεσε ότι έγινε «ένας αριθμός συλλήψεων και έρευνες».

Στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα, αλλά δεν βρέθηκαν όπλα ή υλικά για την κατασκευή βομβών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN.

Το CNN αναφέρει ότι από τους επτά συλληφθέντες οι δύο είναι ξένοι και οι πέντε Αμερικανοί πολίτες. Ένας από τους ξένους που συνελήφθησαν βρισκόταν παράνομα στις ΗΠΑ. Οι ομοσπονδιακές αρχές υποπτεύονται ότι η ομάδα που εξουδετερώθηκε σκόπευε να χτυπήσει κυβερνητικά κτήρια στη Φλόριντα και τον πύργο Sears, στο Σικάγο.

Οι ύποπτοι περιγράφονται ως μέλη μίας ακραίας αφρο-αμερικανικής μουσουλμανικής ομάδας και συνελήφθησαν στην φτωχογειτονιά Λίμπερτι Σίτι του Μαϊάμι. Οι έξι συνελήφθησαν στο Μαϊάμι και ο έβδομος στην Ατλάντα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν πίστευαν ότι είχαν έλθει σε επαφή με το δίκτυο της Αλ Κάιντα προσπαθώντας να προμηθευτούν όπλα, αλλά μιλούσαν με πληροφοριοδότη των ομοσπονδιακών αρχών, που οδήγησε το FBI στις συλλήψεις. «Δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος (τρομοκρατιικής επίθεσης) διότι στις επαφές βρισκόταν δικός μας άνθρωπος», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αστυνομική πηγή.

Το FBI απέφυγε να δόσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της επιχείρησης, παραπέμποντας τους εκπροσώπους του Τύπου στις συνεντεύξεις που θα γίνουν αργότερα στο Μαϊάμι και στην Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ