Πολιτική
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 17:02

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Αλογοσκούφη για την αύξηση των φόρων στα καύσιμα

Ο κ. Αλογοσκούφης «για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση της οικονομίας με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που αρμόζει», ανακοινώνοντας «την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μεσημέρι Παρασκευής, ελπίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα την αντιληφθούν. Δυστυχώς όμως οι πολίτες αισθάνονται τις επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης στο εισόδημα τους, που εξανεμίζεται».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, επισημαίνοντας ότι έγινε μόνο για εισπρακτικούς και μόνο λόγους, επιβαρύνοντας τον πληθωρισμό και οδηγώντας την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στον κύκλο της στασιμότητας και τους πολίτες σε απελπισία.

Οπως σημειώνει η κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση επικαλείται την υποχρέωση της χώρας να προσαρμοστεί στις επιταγές της Ε.Ε, ενώ θα μπορούσε να αφήσει την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για μια περίοδο καταλληλότερη από πλευράς διεθνούς συγκυρίας, από τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές πετρελαίου σήμερα βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα της εικοσαετίας.

Από την πλευρά τους, ο συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και ο εισηγητής του ΚΤΕ Ανάπτυξης, Δημήτρης Πιπεργιάς, δήλωσαν ότι «η αύξηση του φόρου κατανάλωσης εντείνει τα προβλήματα της ακρίβειας και αποκαλύπτει την απραξία της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση των κερδοσκοπικών φαινομένων».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου, με την αντιμετώπιση των κερδοσκοπικών φαινομένων και τη συμπίεση των υπερκερδών, να απορροφηθεί η αύξηση του φόρου και να μην μετακυλιστεί στους καταναλωτές.