Κοινωνία
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 14:37

Προβλήματα από τη νεροποντή στα βόρεια της Αττικής - 200 κλήσεις στην πυροσβεστική

Έντονη βροχόπτωση έπληξε το μεσημέρι την Αττική, κυρίως τα βόρεια προάστια.

Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε καθώς δέχτηκε 200 κλήσεις, από διάφορες περιοχές, για άντληση υδάτων κι απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα και σπίτια.

 

Έντονη βροχόπτωση έπληξε το μεσημέρι την Αττική, κυρίως τα βόρεια προάστια.

Ήδη η πυροσβεστική έχει κινητοποιηθεί, καθώς δέχτηκε 170 κλήσεις, για άντληση υδάτων κι απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα και σπίτια. Κατά βάση, έσπευσε σε Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια και κατά δεύτερο λόγο σε Πεντέλη και Χαλάνδρι. 

Πλημμυρισμένος είναι ο γεμάτος με αυτοκίνητα υπαίθριος χώρος στάθμευσης επί της οδού Σωρού στο Μαρούσι. Ωστόσο, οι πυροσβέστες που ερεύνησαν το σημείο δεν βρήκαν παγιδευμένα άτομα. 

Αντιθέτως, μετέφεραν σε ασφαλές σημείο από το σπίτι της στην Κηφισιά μια ηλικιωμένη. 

Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή, ούτε να διασχίσουν με τα οχήματά τους, την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και την Κονίτσης, που πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης, είχε απευθύνει μέσω «Realfm 97,8», ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος.

«Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό...» είπε.

Νωρίτερα, έκλεισαν προσωρινά, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η γέφυρα Ερύμανθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ενεργοποιήθηκε το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφέρειας, προκειμένου να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή μέχρι και αύριο το βράδυ.

Ευθύνες, πάντως, στην Περιφέρεια Αττικής για τις πλημμύρες στο Μαρούσι επέρριψε η ΚΕΔΕ.

naftemporiki.gr