Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 17:44

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση νόμου για περιοχές με πρόβλημα αποβιομηχάνισης

Πρόταση νόμου για την κατάρτιση και ανάπτυξη «Προγραμμάτων Ανασυγκρότησης Περιοχών που αντιμετωπίζουν βιομηχανική κρίση», κατέθεσαν σήμερα 65 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σκοπός του νόμου, όπως αναφέρεται και στο Αρθρο 1 του νομοσχεδίου, είναι «η θέσπιση ειδικών δραστηριοτήτων, η σύσταση των αναγκαίων διοικητικών οργάνων και η πρόβλεψη πόρων, τόσο για την εφαρμογή εναλλακτικών σχεδίων ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας των περιοχών που πλήττονται από την κρίση στον δευτερογενή τομέα της παραγωγής, όσο και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα έντονα φαινόμενα ανεργίας σ' αυτές».

Στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου τονίζεται: «Δεν είναι δυνατόν όμως να αγνοεί κανείς την ιδιαίτερα δυσμενή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν άμεσα και έντονα το πρόβλημα της αποβιομηχάνισης.

Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να αγνοεί ότι στις περιοχές αυτές διαμορφώνονται επικίνδυνα υψηλά ποσοστά ανεργίας και μάλιστα ανεργίας με μακροχρόνια χαρακτηριστικά και δημιουργείται η απειλή να οδηγηθούν στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες πολίτες και να υπονομευθεί η ευρύτερη κοινωνική και οικονομική ζωή».