Αθλητικά
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 18:45

Η IAAF για το συμβιβασμό με Κεντέρη - Θάνου

Υπό τον τίτλο «Ο Κεντέρης και η Θάνου αποδέχθηκαν παραβάσεις του κανονισμού αντιντόπινγκ», η IAAF παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα της http://www.iaaf.org/news/Kind=512/newsId=35111.html , το συμβιβασμό με τους δύο Ολυμπιονίκες.

«Σήμερα, πριν η υπόθεση φτάσει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, οι Έλληνες αθλητές, Κωνσταντίνος Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, αποδέχθηκαν παραβάσεις του κανονισμού αντιντόπινγκ, με τρεις απουσίες από ελέγχους, μεταξύ της 27ης Ιουλίου και της 12ης Αυγούστου 2004 και αποτυχία να δώσουν δείγμα ούρων και αίματος στις 12 Αυγούστου 2004. Ως συνέπεια τούτου, οι διαδικασίες τώρα ολοκληρώνονται», αναφέρει η ανακοίνωση της IAAF και συνεχίζει:

«Οι αθλητές είχαν τιμωρηθεί προσωινά από την IAAF από τις 22 Δεκεμβρίου 2004. Με δεδομένο ότι θα συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις επανένταξης της IAAF, θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν ξανά στις 22 Δεκεμβρίου 2006. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές είναι ικανοποιημένες που, για το συμφέρον του αθλήματος, αυτή η μαχροχρόνια διένεξη έφτασε στην ολοκλήρωσή της».

Την έκπληξή του για τη σημερινή εξέλιξη στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου εκδήλωσε ο γενικός γραμματέας του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), Μάθιου Ριμπ, με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Εντελώς αναπάντεχη. Μάθαμε σήμερα το πρωί ότι επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και ότι η έφεση αποσύρθηκε. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε συμφωνία πως η τιμωρία των δύο ετών θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2006, κάτι που σημαίνει ότι είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε αγώνες από την επομένη. Σχετικά με το αν η υπόθεση των Κεντέρη και Θάνου έφτασε στο τέλος της, θα πρέπει να γίνει η ίδια ερώτηση στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω αν διεξάγονται κάποιες έρευνες, όμως μπορώ να πω ότι η υπόθεση για το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει κλείσει. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF, οι δύο αθλητές θα πρέπει να υποβληθούν σε κάποια ντόπινγκ κοντρόλ πριν συμμετάσχουν σε κάποιες διοργανώσεις», είπε ο Μάθιου Ριμπ.