Πολιτική
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 19:29

Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Eκπληξη και αγανάκτηση για σύλληψη Δραγασάκη στο Ορλύ

«Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα χθες βράδυ στο αεροδρόμιο του Orly, του οποίου θύμα υπήρξε ο κ. Ιωάννης Δραγασάκης, μέλος της Βουλής των Ελλήνων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/26/1207083.htm .

Μολονότι ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε με έμφαση την ιδιότητα του βουλευτή και επέδειξε το διπλωματικό διαβατήριο, του οποίου είναι κάτοχος, ενώ διέθετε κανονικό αεροπορικό εισιτήριο και είχε ήδη επιβιβασθεί στο αεροσκάφος της Air France (πτήση AF 7316), αστυνομικοί τον έβγαλαν δια της βίας από το αεροσκάφος, του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου, όπου και διαπιστώθηκε ότι το όλο συμβάν οφείλετο σε λάθος των υπαλλήλων του γραφείου επιβίβασης της Air France.

Θέλω να πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι για το θλιβερό αυτό συμβάν θα σπεύσουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον κ. Δραγασάκη. Είμαι δε βέβαιη ότι και από πλευράς σας θα καταβάλλετε κάθε προσπάθεια ώστε παρόμοια περιστατικά να μην επαναληφθούν», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε επιστολή της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προς το Γάλλο ομόλογό της, Jean-Louis Debre, αντίγραφο της οποίας κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Rene van der Linden.