Κόσμος
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 12:37

Με τον πρόεδρο του Ιράν συναντήθηκε ο Γ. Παπανδρέου

Με τον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχματινετζάντ, συναντήθηκε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, υπό την ιδιότητα του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ιράν, έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Σοσιαλιστική Διεθνής και ο ίδιος ως πρόεδρός της, σε μία κρίσιμη φάση των διαβουλεύσεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: Με τον πρόεδρο του Ιράν «είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις για την τρέχουσα συγκυρία, την νέα δυναμική που δημιουργείται γύρω από την επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα και βεβαίως και τη δική μας πρωτοβουλία εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μια πρωτοβουλία, που πιστεύω ότι, μπορεί να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση αυτού του προβλήματος και να αναδείξει μια νέα συνεργασία μεταξύ της Διεθνούς Κοινότητας και του Ιράν, που θα αλλάξει την ευρύτερη περιοχή, σε μια περιοχή πραγματικά σταθερότητας και συνεργασίας».

Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς βρίσκεται στην Μέση Ανατολή, όπου θα έχει επαφές με την Ισραηλινή κυβέρνηση, με τον παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς καθώς και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.