Το χθεσινό συλλαλητήριο των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας και τα επεισόδια που ακολούθησαν με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, η πρόταση του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου για πρόσληψη περίπου 9.000 νοσηλευτών με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, καθώς και το πώς διαμορφώνεται η γενική τάση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έρμαιο τραμπούκων κουκουλοφόρων η Αθήνα. Καθημερινή κόλαση το Κέντρο.
* ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Προσλήψεις φάρμακο για το ΕΣΥ. Κατηγορηματικός ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 6.032 προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις θέσεις ανά ειδικότητα.
* Η ΑΥΓΗ: Διπλό χτύπημα ΜΑΤ κατά φοιτητών, υπουργείο υπέρ ιδιωτικών ΑΕΙ. Νέα διαδήλωση σήμερα στο φρούριο του ΟΟΣΑ στο Λαγονήσι.
* ΑΥΡΙΑΝΗ: Τολμηρές αποφάσεις για άνεργους. Το σχέδιο Τσιτουρίδη, για περιοχές που πλήττονται από την ανεργία.
* ΤΟ ΒΗΜΑ: Καβγάς για τις προσλήψεις μεταξύ υπουργών και βουλευτών της ΝΔ. Όλοι θέλουν το μερίδιό τους στους διορισμούς. Το σχέδιο Αβραμόπουλου για παράκαμψη του ΑΣΕΠ άναψε φωτιές.
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες επιδοτήσεις σε νέους επιστήμονες. Πακέτο μέτρων εξήγγειλαν Τσιτουρίδης και Γιακουμάτος.
* ΕΘΝΟΣ: Σβήνουν 126 Σχολές σε 20 πόλεις. Πανελλαδικές: Κάτω από τη βάση 4 στους 10, μένουν εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ.
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με αφορμή τη συνεδρίαση των Υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ στο Λαγονήσι, οι φοιτητές μετέτρεψαν την Αττική σε... Πελαγονήσι και οι "γνωστοί άγνωστοι" την Αθήνα σε... Αναρχονήσι.
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πετάνε στα ύψη τα δάνεια από την αύξηση των επιτοκίων. Καμπανάκι Γκαργκάνα σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι βαθμοί πρόσβασης σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Πανελλαδικές: 38.982 υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση.
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξύλο ΔΧ ΑΕΙ ΙΧ. Έδρασαν πάλι κατά φοιτητών οι "πραίτορες" του Πολύδωρα.
* ΕΣΤΙΑ: Οι ζημιογόνες συγκοινωνίες. Αυξήθηκαν τα ελλείμματα και κατά το 2005.
* ESPRESSO: Ο Βησσαρίων "ζει". Με καλυμμένο πρόσωπο πια ο πολυσυζητημένος ιερομόναχος της "Αγάθωνος". Κανείς δεν ξέρει πλέον για το τι αλλοιώσεις έχει υποστεί το σκήνωμα.
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υψηλές βάσεις σε "καλές" σχολές, 13.243 κενές θέσεις. Πάνω από 41% απέτυχαν στην προσπάθεια να μπουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
* Ο ΛΟΓΟΣ: Ξανά... Μανά τα κάψανε. Επεισοδιακά συλλαλητήρια φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας και το Λαγονήσι.
* ΤΑ ΝΕΑ: Βεντέτα άνοιξε ο Πολύδωρας. Μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ οι φοιτητές.
* Η ΝΙΚΗ: Μονόλογος Γιαννάκου υπέρ ιδιωτικών ΑΕΙ. ¶φησε το διάλογο στη Βουλή και έτρεξε στο Λαγονήσι.
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάτω από τη "βάση" η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Από τους 93.423 υποψήφιους δεν έπιασαν τη βάση οι 38.982.
* TRAFFIC NEWS: Ο παράνομος έρωτας γνωστού τραγουδιστή με πολιτικό και πώς τον ανακάλυψε ο προδομένος σύζυγος. Η πιπεράτη ιστορία της κυρίας που αναστάτωσε την κοσμική Αθήνα.
* City Press: Η ανώτατη Παιδεία μεταξύ φάρσας και τραγωδίας. Προς αναστολή των κινητοποιήσεων, με τους απεργούς καθηγητές να πληρώνονται κανονικά και τους φοιτητές να διευκολύνονται για να περάσουν τα μαθήματα το Σεπτέμβριο.
* METRO: Αναζητώντας το μέλλον της Παιδείας. Τέσσερα σενάρια από τον ΟΟΣΑ για την κατεύθυνση των εκπαιδευτικών συστημάτων τα επόμενα χρόνια.
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πρωταθλητές στα σκουπίδια. Θεσσαλονίκη: 6 φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ.
* ΕΓΝΑΤΙΑ: "Βατερλό" των υποψηφίων στις πανελλήνιες. Απογοήτευση και σκεπτικισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας μετά την αδυναμία 39.000 μαθητών να γράψουν πάνω από τη βάση στις εξετάσεις και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πνίγεται στο μπετόν η Δ. Θεσσαλονίκη. Αυτοψία της "Μ" σε Κορδελιό, Νεάπολη, Ευκαρπία. Αμπελόκηπους, Εύοσμο.
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Παιδεία σε βαριά δοκιμασία. Χαμός στην Αθήνα με τραυματίες φοιτητές.
ΕΣΥ
Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "η υπόθεση της υγείας είναι εθνική και κοινωνική. Έτσι πρέπει να την αντιληφθούμε όλοι και να αφήσουμε στην άκρη τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις" δήλωσε, χθες, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Βύρωνα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την πρότασή του για πρόσληψη περίπου 9.000 νοσηλευτών με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο τρίτων της Βουλής".
Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "φωτιές έχει ανάψει στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος με την πρότασή του για προσλήψεις στον χώρο της Υγείας με παράκαμψη των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Στο παρασκήνιο έχει αρχίσει ο υπόγειος πόλεμος, στον οποίο πρωταγωνιστούν υπουργοί και βουλευτές που θέλουν να εξασφαλίσουν το δικό τους μερίδιο στις γαλάζιες προσλήψεις. Πέρα από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί διαφάνειας, οι κυβερνητικές συγκρούσεις για διορισμούς ημετέρων θα κλιμακώνονται με χτυπήματα κάτω από τη μέση όσο πλησιάζουν οι εκλογές: οι δημοτικές και νομαρχιακές αλλά, κυρίως, οι βουλευτικές".
Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "πράσινο" φως για 1.507 νέες προσλήψεις εποχικού προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε δύο φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, έδωσε με αντίστοιχες αποφάσεις η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".
Παιδεία-Επεισόδια
Η METRO σημειώνει ότι "την ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα κορυφώνει τις αντιδράσεις της σε σχέση με την κυβερνητική πρόταση για τα ΑΕΙ, με αφορμή και τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιείται στη χώρα μας, αίσθηση προκαλεί η χθεσινή δημοσιοποίηση τεσσάρων σεναρίων που αφορούν το μέλλον της Εκπαίδευσης. Τα σενάρια, που έχουν σχεδιαστεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), δεν βρίσκονται στην επίσημη ατζέντα της συνόδου, ωστόσο αναμένεται να πυροδοτήσουν μεγάλες συζητήσεις και αντιδράσεις, αφού οι αποφάσεις αναμένεται να αποτελέσουν τις βάσεις για την κατεύθυνση που θα λάβει η Παιδεία στη χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο".
Η City Press εκτιμά ότι "προς αναστολή των κινητοποιήσεων, με τους απεργούς καθηγητές να πληρώνονται κανονικά και τους φοιτητές να διευκολύνονται για να περάσουν τα μαθήματα το Σεπτέμβριο. Χθες το προσκείμενο στο ΚΚΕ ΠΑΜΕ άνοιξε... μέτωπο και με τους υπουργούς Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ. Η πανεπιστημιακή αναταραχή μεγαλώνει τη φοιτητική μετανάστευση και τον αριθμό των σπουδαστών στα κολέγια".
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "με την πολιορκία της Νομικής Σχολής από τα ΜΑΤ, σοβαρές συμπλοκές με ξύλο, δακρυγόνα και χημικά, τραυματισμούς διαδηλωτών, αλλά και 6 δημοσιογράφων, υποσχέθηκε η Αθήνα τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, που αποκήρυξε το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. "Το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν είναι αποδεκτή λύση", δήλωσε ο γγ του Οργανισμού, Ανχέλ Γκουρία, ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου. Στο κέντρο των εξελίξεων, σήμερα, οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, αφού φοιτητές και καθηγητές συγκεντρώνονται στο Λαγονήσι".
Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εν μέσω ΜΑΤ και κουκουλοφόρων βρέθηκαν εκατοντάδες φοιτητές κατά το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησαν σκηνές χάους στο κτίριο της Νομικής. Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Λαγονήσι, όπου η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικής παιδείας".
Η Traffic News υπογραμμίζει ότι "σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το μεσημέρι, το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και το Λαγονήσι. Χθες και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η πορεία διαλύθηκε, όμως ομάδες νεαρών αποσπάστηκαν και ξεκίνησαν κλεφτοπόλεμο με την Αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων στην οδό Πανεπιστημίου προσπαθώντας να τους απομακρύνει. Εμπόλεμη ζώνη, είχε μετατραπεί η περιοχή γύρω από τη Νομική. Στους γύρω δρόμους κουκουλοφόροι πετούσαν πέτρες και μολότοφ, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα".
Η Espresso τονίζει ότι "μολότοφ, πέτρες, μάχες σώμα με σώμα, καταδιώξεις, ξυλοδαρμοί, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και τουλάχιστον επτά προσαγωγές, από τις οποίες η μια εξελίχθηκε σε σύλληψη, περιγράφουν τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Επεισόδια όμως σημειώθηκαν και νωρίτερα, στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, όταν μέλη του ΠΑΜΕ και φοιτητές επιχείρησαν να προσεγγίσουν στο ξενοδοχείο Grand Resort για να επιδώσουν ψήφισμα στη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης".
Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "πεδίο μάχης και πάλι το κέντρο της Αθήνας! Ομάδες των νεαρών ταραξιών "οχυρώθηκαν" στη σχολή της Νομικής στην οδό Σόλωνος εκσφενδονίζοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και ό,τι άλλο αντικείμενο έβρισκαν εναντίον της Αστυνομίας. Οι καταστηματάρχες ανήμποροι και αγανακτισμένοι από την κατάσταση έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ενώ οι αναρχικοί συνέχισαν μέχρι το βράδυ τον κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ".
Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "το δρόμο του μονολόγου επιλέγει, για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή του υποτιθέμενου διαλόγου, ότι τον χρησιμοποιεί προσχηματικά, δίκην ελιγμού για να κερδίσει χρόνο, με την ελπίδα ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα καταφέρει να επιβάλει όσα έχει ήδη προαποφασίσει. Μεταξύ αυτών, και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία σχέση με το νόμο - πλαίσιο, αλλά με τη συνταγματική αναθεώρηση, στην πραγματικότητα όμως ο δρόμος ανοίγει από αυτό το προσχέδιο που εξαλείφει τη διατύπωση ότι "το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε κάθε Έλληνα".
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ διερωτάται: "ποιος θα περίμενε ότι μια Σύνοδος Υπουργών Παιδείας στο Λαγονήσι θα μετέτρεπε την Αττική σε ...Πελαγονήσι από τους αποκλεισμούς δρόμων και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών και την Αθήνα σε ...Αναρχονήσι από τα ...θεάρεστα έργα των "γνωστών αγνώστων" έξω ακριβώς από τη σχολή της Νομικής στο κέντρο της πρωτεύουσας".
Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "με απροκάλυπτη βία απαντά η κυβέρνηση στις κινητοποιήσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών, που συνεχίζονται για πέμπτη εβδομάδα, με βασικό αίτημα την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων σχεδίων. Χθες η αστυνομία χτύπησε την ενωτική κινητοποίηση στην Αθήνα, αλλά και τη χωριστή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Λαγονήσι, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Παιδείας του ΟΟΣΑ. Απροκάλυπτη και η ομολογία της κυβέρνησης μέσα στη συνεδρίαση του ΟΟΣΑ ότι επιδιώκει να ιδρυθούν ιδιωτικά ΑΕΙ -κι όχι μη κερδοσκοπικά, όπως παραπλανητικά λέει! Δείγμα κυβερνητικού διαλόγου και η αποχώρηση της κ. Γιαννάκου από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής!".
Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "επεισόδια και πάλι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αθήνα. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, στην Πανεπιστημίου και τη Σίνα. Με δακρυγόνα απάντησαν τα ΜΑΤ. Φοιτητές και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με την αστυνομία και στο Λαγονήσι. Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να σπάσουν τα μπλόκα των αστυνομικών στην Αθηνών - Σουνίου μόλις 100 μέτρα από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζαν οι υπουργοί Παιδείας του ΟΟΣΑ. Ακολούθησαν δακρυγόνα, σπρωξίματα , τραυματισμοί. Περίπου 500 διαδηλωτές έφτασαν με 19 λεωφορεία και έκλεισαν την Αθηνών - Σουνίου στο 39ο χιλιόμετρο. Ζήτησαν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ για να φτάσουν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου".
Βάσεις
ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "χιλιάδες κενές θέσεις (13.243 κατ΄αρχάς και πιθανόν περισσότερες από 14.000) κυρίως σε περιφερειακά τμήματα και οικονομική δυσπραγία τουλάχιστον σε 20 πόλεις της επαρχίας, που φιλοξενούν σχολές εξαιτίας της χαμηλής απορρόφησης πρωτοετών φοιτητών, είναι οι σημαντικότερες συνέπειες που προκύπτουν από το βαθμολογικό όριο εισαγωγής".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος αποτυπώθηκε χθες ανάγλυφη στην ανακοίνωση των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνολικά 38.982 υποψήφιοι - ποσοστό 41,70%- δεν κατόρθωσαν να "πιάσουν" τη βαθμολογική βάση και μένουν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αυτομάτως μένουν κενές 13.243 θέσεις, κυρίως σε περιφερειακά ΤΕΙ, κάτι που προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες- η μείωση σπουδαστών επιφέρει διαφυγή πόρων, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων".
Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ " κάτω από τη "βάση" αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας μετά και τη χτεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για τους γενικούς βαθμούς πρόσβασης στα ΑΕΙ . Στο 41,7% έφτασε το ποσοστό των υποψηφίων που δεν έπιασαν τη βάση του "10" που θέσπισε η κυβέρνηση για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Το ποσοστό αφορά σε 38.982 υποψηφίους επί συνόλου 93.423 που πήραν μέρος στις εξετάσεις".
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "συγκρατημένη ανοδική διαμορφώνεται η γενική τάση των βάσεων στα πρώτης ζήτησης τμήματα όλων των πεδίων. Με λευκή λίστα εισακτέων απειλούνται τουλάχιστον εννέα τμήματα ΤΕΙ, καθώς το 41,7% των εξετασθέντων έγραψε κάτω από τη βάση".
Ανεργία
Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "καινοτόμες και αποτελεσματικές δράσεις που θα προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης και αυταπασχόλησης ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, ο υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης αναφέρθηκε στις πολιτικές που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος ανακοίνωσε μια σειρά προγραμμάτων που αφορούν στην απασχόλησης των ανέργων".
Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "δίχτυ ασφαλείας" για χιλιάδες ανέργους, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ένταξης στην αγορά εργασίας, "απλώνει" η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με την δημιουργία του Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το ταμείο που χορηγεί οικονομική ενίσχυση στους ανέργους που χάνουν τη δουλειά τους σε μεγάλη ηλικία, σε κλάδους και νομούς με υψηλή ανεργία, αρχής γενομένης από την Νάουσα. Ως όριο ηλικίας θα οριστεί το πεντηκοστό έτος (50 έτη)".
Συγκοινωνίες
Η ΕΣΤΙΑ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "ακόμη λοιπόν και αν δεχθούμε ότι για τα ηυξημένα ελλείμματα του 2004 υπήρχε κάποια δικαιολογία, ερωτάται γιατί συνέχισαν να είναι τόσο ζημιογόνες οι επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών κατά το 2005. Τι λέγει επ΄αυτού ο αρμόδιος Υπουργός;".
Επιτόκια
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "καμπανάκια Γκαργκάνα προς τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά ότι έπονται και νέες αυξήσεις στα επιτόκια. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας , προειδοποίησε τους δανειολήπτες για το ενδεχόμενο ταχύτερων και μεγαλύτερων από τις αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες στη συνέχεια θα περάσουν και στα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ