Νέα σφοδρή επίθεση πραγματοποίησαν κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Μασάγια στη Νικαράγουα, η οποία βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων.
Νέα σφοδρή επίθεση πραγματοποίησαν κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Μασάγια στη Νικαράγουα, η οποία βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούγονταν ριπές αυτομάτων όπλων, κραυγές και καμπάνες που χτυπούσαν για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους.
«Επιτέθηκαν στο Μονίμπο (σ.σ. μια συνοικία της Μασάγια)! Οι σφαίρες χτυπούν την ενορία της Μαρίας Μαγδαληνής όπου έχει καταφύγει ο ιερέας» έγραψε στο Twitter ο επίσκοπος της Μανάγκουα Σίλβιο Μπάες, καλώντας τον πρόεδρο της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, «να σταματήσει αυτή τη σφαγή».
«Η καλή είδηση που έρχεται από τη Νικαράγουα είναι ότι το πραξικόπημα απέτυχε», δήλωνε την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες ο Πολ Οκουίστ, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα εθνικής πολιτικής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεν υπάρχουν πια οδοφράγματα και οι φοιτητές μπορούν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους», συνέχισε.
Η επίθεση στη Μασάγια, την οποία η αντιπολίτευση αποκαλεί «επιχείρηση εκκαθάρισης», στοχεύει τη συνοικία Μονίμπο, οι κάτοικοι της οποίας έχουν κινητοποιηθεί εναντίον της κυβέρνησης. Τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί σε αυτήν την πόλη των 100.000 κατοίκων έφταναν σε ύψος ακόμη και τα δύο μέτρα.
Την ίδια ώρα έξι πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Κυριακή στις επιχειρήσεις της αστυνομίας και του στρατού στη Μασάγια και τα περίχωρά της.
Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον πρόεδρο της Νικαράγουας να σταματήσει την επίθεση. «Η βία και το λουτρό αίματος που ξεκίνησε η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν αμέσως», έγραψε στο Twitter ο Φρανσίσκο Παλμιέρι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για θέματα Λατινικής Αμερικής.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε επίσης να σταματήσει η βία και να διαλυθούν οι ένοπλες οργανώσεις, κατά τη διάρκεια της συνόδου με τις χώρες της CELAC (Κοινότητα των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής) στις Βρυξέλλες. Παρόμοια έκκληση είχαν απευθύνει την Δευτέρα 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής και ο ΟΗΕ.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP