Πολιτική
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 11:40

Ειδική συνεδρίαση της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την αναθεώρηση

Ειδική συνεδρίαση της Βουλής πραγματοποιείται σήμερα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τον ορισμό προθεσμίας υποβολής της έκθεσης της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μήνυμα ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία συνεχίζονται, με βασικό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, έστειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην τριμερή επιχειρηματική και επενδυτική συνάντηση κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας που διοργανώνει το «Economist».

«Σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για μια συνεχή άνοδο του επιπέδου των σπουδών σε όλα τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι είναι μεταρρυθμίσεις που εξασφαλίζουν πτυχία για δουλειά, που εξοπλίζουν τα νιάτα της χώρας μας με περισσότερες δυνατότητες επιτυχίας και προόδου στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Όπως τόνισε , είναι αλλαγές που εγγυώνται περισσότερες ευκαιρίες σε όλες τις νέες και όλους τους νέους και σημείωσε ότι με αυτούς τους στόχους η κυβέρνηση προωθεί ανοιχτό διάλογο με όλους για να συνθέσει τη μέγιστη κοινή συνισταμένη. Στόχος είναι να ενισχυθεί η παιδεία ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης, δικαιότερης διανομής του εισοδήματος, κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, ατομικής προκοπής και συλλογικής προόδου.