Κοινωνία
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 14:00

Την Παρασκευή η συζήτηση στον ΑΠ για έκδοση του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας

Διεκόπη η συζήτηση στο πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου για την έκδοση στη Γαλλία του γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, του αποκαλούμενου με το ψευδώνυμο «το λίπος». Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αναπηρικό καροτσάκι και λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Διεκόπη η συζήτηση στο πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου για την έκδοση στη Γαλλία του γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, του αποκαλούμενου με το ψευδώνυμο «το λίπος».

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αναπηρικό καροτσάκι και λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μάλιστα, ο διασώστης του ΕΚΑΒ κατέθεσε ότι είχε υψηλή πίεση.

Η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπουλου, υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης, με τον πρόεδρο να ζητεί την παρουσία του εκζητούμενου ενώπιον του δικαστηρίου, όπως και έγινε.

Τελικά το δικαστηριο διέκοψε τη συζήτηση για τις 20 Ιουλίου και ο εκζητούμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Το ιστορικό

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, απ' όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανασβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στην Ελλάδα έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν άλλα 13 άτομα, εκ των οποίων 11 Γεωργιανοί. Δύο από αυτούς εκζητούνται.

naftemporiki.gr