Αθλητικά
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 14:19

Δεν γυρίζει στον Ολυμπιακό ο Τουρέ

Επιμένει στα περί οικονομικής -και όχι μόνο- ασυνέπειας του Ολυμπιακού ο Γιάγια Τουρέ.

«Ο Ολυμπιακός δεν μου έχει πληρώσει τον μισθό, δεν μου έχει δώσει το πριμ και υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά μου που λήγουν στις 30 Ιουνίου», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sportime Radio.

«Τον Ιούνιο πρέπει να πληρωθώ, αλλά δεν έχει γίνει. Σέβομαι τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και είναι κρίμα που συμβαίνει αυτό. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν μαζί τις οικογένειες του. Εγώ είμαι μόνος μου και έχω ανανεώσει τέσσερις φορές τη βίζα μου χωρίς να βοηθήσει ο Ολυμπιακός. Μου λένε ότι πρέπει να είμαι στις 2 Ιουλίου στην Αθήνα, αλλά πώς να είμαι χωρίς βίζα;», τόνισε ο διεθνής άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Όσο για την παραμονή του στους πρωταθλητές -και πρώτα απ' όλα την επιστροφή του στον Πειραιά για την έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού- ο Γιάγια Τουρέ ήταν ξεκάθαρος: «Το αν θα γυρίσω στον Ολυμπιακό δεν θα το πω στον αέρα, είναι κάτι που θα το συζητήσω με τον Ντμιτρί, που είναι σαν πατέρας μου. Όταν κάποιος έχει πρόβλημα με τον Ντμιτρί, έχει πρόβλημα και με μένα. Ό,τι λέει ο Ντμιτρί είναι σαν να το λέω εγώ. Και οι σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Ντμιτρί δεν είναι τώρα καλές».

Ο χαρισματικός μέσος χαρακτηρίζει φανταστικούς του οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη, διευκρινίζοντας πως το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι γύρω από τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων».

«Αν ήταν άλλοι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Δεν μιλάω για χρήματα. Τον Ιούνιο θα τα πάρω έτσι κι αλλιώς, υπάρχει συμβόλαιο και θα μου τα δώσει ο Ολυμπιακός. Το πρόβλημα είναι τα χαρτιά μου, μιλάω συνεχώς με τον Ντμιτρί. Είναι πρόβλημα για μένα αυτό», ανέφερε.

Όταν μάλιστα πληροφορήθηκε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του Ολυμπιακού δήλωσε ότι θα του βγάλουν βίζα για δύο χρόνια, ώστε να μην αντιμετωπίσει εφεξής άλλα προβλήματα στις μετακινήσεις του, ο Τουρέ δήλωσε: «Τώρα που το λέει στο ραδιόφωνο και στους δημοσιογράφους, κάτι μπορεί να γίνει. Κάθε φορά που πήγαινα εγώ, όμως, δεν γινόταν τίποτα. Μετά το Champions League πολλές ομάδες ήρθαν και χτύπησαν την πόρτα μου, αλλά εγώ τους έλεγα ότι είμαι καλά στον Ολυμπιακό. Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρχουν χαρτιά για να μείνω δύο χρόνια στην Ελλάδα, αλλά αν σε αυτά τα δύο χρόνια θα μπορώ να είμαι άνετος και να κάνω τις μετακινήσεις μου».