Αθλητικά
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 18:21

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Γ. Ορφανό με αφορμή το ν/σ για τον επαγγελματικό αθλητισμό

Για «σταλινικού» τύπου σχέδια νόμου κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό, η συζήτηση του οποίου στη Βουλή αρχίζει την Τρίτη το μεσημέρι.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό για αναξιοπιστία τόσο απέναντι στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, καθώς -όπως επισημαίνεται- δεν τήρησε τίποτα από τα συμφωνηθέντα στην τελευταία συνάντησή του με τον κ. Μπλάτερ, όσο και προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες που θα συγκροτήσουν τη «Σούπερ Λίγκα» -καθώς όπως σημειώνεται, «οι πρόεδροι αυτών των ομάδων είναι έξαλλοι με τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις που επιχειρεί»- αλλά και τις ΠΑΕ της Β' Εθνικής, αφού κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε στο ονμοσχέδιο που κατετέθη.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει επίσης λόγο για προσωπική βεντέτα του υφυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο χάρη στον κ. Ορφανό βρίσκεται στην "ώρα μηδέν" και ο κ. υφυπουργός όχι μόνον δεν εκτόνωσε την κατάσταση με τη ΦΙΦΑ, αλλά με τις νέες ωμές παρεμβάσεις του προκαλεί εκ του ασφαλούς πολλαπλάσιους κινδύνους για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις καθώς και για την Εθνική μας ομάδα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ η οποια καταλήγει:

«Η επισήμανση ότι για άλλη μια φορά νομοσχέδιο του κ. Ορφανού θα μετατραπεί σε κουρελόχαρτο, απλά αναδεικνύει την προχειρότητα του νομοθετικού σχεδιασμού του υπουργείου Αθλητισμού».