Πολιτική
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, καθώς και το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο τις πρωϊνές ώρες, με σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωΐ με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, κυρίως στα Ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Από το απόγευμα πάντως, αναμένεται σχετική βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί που το απόγευμα θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα βορειότερα τμήματα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Σχετική βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί, που θα ενισχυθούν από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη Θεσσαλία. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.