Αθλητικά
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 11:23

«Πράσινος» ο Παπαπέτρου

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι (ουσιαστικά) από σήμερα ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι (ουσιαστικά) από σήμερα ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Το ραντεβού ανάμεσα στον εκπρόσωπο του διεθνούς φόργουορντ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης και όπως αναμενόταν αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μετά από 5 χρόνια στον Ολυμπιακό, ο 25χρονος άσος θα φορέσει την φανέλα που τίμησε στο παρελθόν για εννέα συναπτά έτη και ο πατέρας του, με το deal να «σφραγίζεται» ίσως και εντός της ημέρας, καθώς ο παίκτης κλήθηκε από την ΚΑΕ για να υπογράψει το νέο τριετές συμβόλαιό του.

Ο Παπαπέτρου θα ντυθεί στα πράσινα έως το καλοκαίρι του 2021 έναντι περίπου 2.5 εκ. ευρώ, αλλά το κυριότερο είναι ο σημαντικός ρόλος που θα έχει στο «τριφύλλι» από τη νέα σεζόν, κάτι που, άλλωστε, έπαιξε και το σημαντικότερο λόγο στην απόφασή του να αποχωρήσει από το λιμάνι.

Από τη στιγμή που και ο Τσάβι Πασκουάλ ζήτησε από τον Γιαννακόπουλο τον συγκεκριμένο παίκτη, ο «ισχυρός άνδρας» των «πρασίνων» περίμενε πρώτα να δει την εξέλιξη που θα είχε το θέμα με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια όλα ήταν πιο εύκολα.

Σήμερα βρέθηκε και η «χρυσή τομή» στο οικονομικό κομμάτι χωρίς να τραβήξουν σε μάκρος οι διαπραγματεύσεις. Έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τριετές συμβόλαιο, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει τη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού και να δυναμώνει ακόμα περισσότερο τον ελληνικό του κορμό. Παράλληλα, «έκλεισε» και η πιο σημαντική μετακίνηση μεταξύ «αιώνιων» ύστερα από εκείνη του Βασίλη Σπανούλη το 2010.