Κόσμος
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 15:54

Ντόναλντ Τραμπ, ο πιο «αντιπαθητικός» πρόεδρος που θα συναντήσει η βασίλισσα Ελισάβετ

σως δεν είναι ο πιο «περίεργος» αρχηγός κράτους με τον οποίο πρόκειται να συναντηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ. Πλην του Λίντον Τζόνσον, κατά τη διάρκεια των 66 ετών στον βρετανικό θρόνο, η Ελισάβετ έχει συναντήσει όλους τους Αμερικανούς προέδρους από τον Χάρι Τρούμαν κι έπειτα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα είναι ο 12ος στη σειρά. Και ο πιο αντιπαθής στον βρετανικό λαό.

Ίσως δεν είναι ο πιο «περίεργος» αρχηγός κράτους με τον οποίο πρόκειται να συναντηθεί η βασίλισσα Ελισάβετ. Πλην του Λίντον Τζόνσον, κατά τη διάρκεια των 66 ετών στον βρετανικό θρόνο, η Ελισάβετ έχει συναντήσει όλους τους Αμερικανούς προέδρους από τον Χάρι Τρούμαν κι έπειτα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα είναι ο 12ος στη σειρά. Και ο πιο αντιπαθής στον βρετανικό λαό.

Εν τέλει, η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Λονδίνο θα είναι πιο λιτή απ’ ό,τι αρχικά είχε σχεδιαστεί. Παραταύτα, το τετ α τετ με τη βασίλισσα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, γεγονός που ήδη έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.   

Η αντιμεταναστευτική πολιτική του και ο πρόσφατος διαχωρισμός χιλιάδων προσφύγων από τα παιδιά τους στα σύνορα με το Μεξικό ήταν μερικούς από τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους έγιναν επανειλημμένες εκκλήσεις στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ακυρώσει την επίσκεψη.  

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι ο Τραμπ δεν είναι ευπρόσδεκτος στη βρετανική πρωτεύουσα επισημαίνοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος ειρηνικών διαδηλώσεων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters