Αθλητικά
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 13:11

Β. Γκαγκάτσης: Ο κ. υφυπουργός να αποκαταστήσει την τάξη

Σκληρή επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, με αφορμή την απόφαση της FIFA να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο κ. Γκαγκάτσης επέρριψε τις ευθύνες για τον αποκλεισμό στον υφυπουργό καλώντας τον να αποκαταστήσει την τάξη, ώστε -όπως είπε χαρακτηριστικά- «να μας δοθεί η δυνατότητα να παρακαλέσουμε τη FIFA να μας ξαναδεχτεί στους κόλπους της».

«Παίζετε με τη φωτιά κύριε υπουργέ. Είμαστε στο σημείο μηδέν και είναι ώρα αποφάσεων, όχι για πείσματα και νικητές ή χαμένους», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Εμείς δεν αρνούμεθα τους νόμους του κράτους, αλλά την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Ο κ.Ορφανός κατέθεσε ένα νομοσχέδιο του οποίου κάθε άρθρο αποτελεί παρέμβαση. Κατάφερε να είναι εναντίον του νομοσχεδίου η Σούπερ Λίγκα, η Β’ και Γ’ Εθνική, ο ΠΣΑΠ και η ΕΠΟ. Ο εμπνευστής αυτής της μεγαλειώδους συρραφής διατάξεων ανήκουν στη δεκαετία του ’70. Ανθρώπους που μισούν το ποδόσφαιρο, τους χρησιμοποιεί ο κύριος υπουργός για να κάνουν νόμο του κράτους. Δεν γίνεται όμως έτσι κύριε υπουργέ. Με τη δεκαετία του 1970 δεν μπορεί να συγκρίνεται το 2006. Δεν μπορείτε να κρατικοποιείτε το μόνο άθλημα που δεν μπορεί να κρατικοποιηθεί. Κι όμως τα καταφέρατε με διατάξεις που δεν είναι τίποτα απέναντι σε εκείνες που προσπάθησαν κάποιοι να περάσουν παλαιότερα, αλλά βρήκαν απέναντι τη FIFA. Παίζετε με τη φωτιά κύριε Υπουργέ. ¶λλα υποσχεθήκατε κι άλλα κάνατε. Δεν τον ενδιαφέρει τον κ.Ορφανό αν θα καεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο δεν κατέθεσε εκείνα που υποσχέθηκε, αλλά και ακόμη χειρότερα. Δεν υπάρχει όχι τροποποίηση, αλλά χειρότερη παρέμβαση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει προθεσμία ως τις 15 Ιουλίου για να διευθετηθεί το πρόβλημα, όπως ισχυρίστηκε ο κ.Ορφανός, αφού ήδη η απόφαση έχει τεθεί σε εφαρμογή:

«Πού την είδε την προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου; Η εκτέλεση της ποινής ξεκίνησε από χθες. Ο κύριος Θόδωρος Θεοδωρίδης που πήγε για επιθεώρηση του γηπέδου της Οσασούνα, ειδοποιήθηκε να γυρίσει πίσω. Παράλληλα υπήρχαν παρόμοια περιστατικά με τους κ.Μαυροκουκουλάκη και Ζωγράφο, που κλήθηκαν πίσω λόγω της μη αναγνώρισης της ΕΠΟ από τη FIFA. Επομένως για ποια προθεσμία μιλάμε; Η εκτέλεση της ποινής ξεκίνησε. Στις 15 Ιουλίου παίζει η Λάρισα για το Ιντερτότο και η αγωνία μας είναι αν θα παίξει. Με έγγραφό μας ζητήσαμε από την UEFA να μη βιαστεί να αντικαταστήσει την ομάδα μας, γιατί ελπίζουμε πως θα συνετιστεί έστω και την τελευταία στιγμή». «Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Είναι ώρα αποφάσεων», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, το επίμαχο νομοσχέδιο συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή, με τον κ. Ορφανό να καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία ώστε να εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου η ΕΠΟ.

Η συζήτηση του ν/σ ολοκληρώνεται την Πέμπτη και αμέσως μετά ο Γιώργος Ορφανός αναμένεται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, με την οποία θα τον ενημερώνει για τις αλλαγές που έγιναν, ζητώντας την άρση της απαγόρευσης συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.