Αθλητικά
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2006 16:27

Υποχώρηση Ορφανού με απόσυρση οκτώ επίμαχων διατάξεων

Οκτώ επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό απέσυρε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, παίρνοντας ουσιαστικά πίσω το νόμο που προκάλεσε την καταδικαστική για το ελληνικο ποδόσφαιρο απόφαση της FIFA.

Κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, η οποία έγινε σε τεταμένο κλίμα, ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε ότι με τη νέα τροπολογία που κατέθεσε, η ΕΠΟ τίθεται εκτός προστατευτικού δικτύου της Πολιτείας. Όπως είπε, για όποια ομοσπονδία δεν τηρεί του νομους του κράτους, θα διακόπτεται η επιχορήγησή της, θα αίρονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ δεν θα υπάρχει καμία οικονομική στήριξη από το κράτος για την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων.

Όσον αφορά την απόφαση-«χαστούκι» της FIFA, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρατήρησε πως δεν υπήρχε λόγος να ληφθεί τώρα, καθώς η συμφωνία που είχε κάνει με τον κ. Μπλάτερ θα εφαρμοζόταν εντός της προθεσμίας της 15η Ιουλίου.

Στη Βουλή τα πνέυματα οξύνθηκαν, καθώς το ΠΑΣΟΚ απείλησε με αποχώρηση αν δεν αποσύρονταν οι επίμαχες διατάξεις, ενώ η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλένα Αποστολάκη, χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τις κυβερνητικές προθέσεις.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά του υφυπουργού αναφορικά με τις νέες τροποποιήσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συζήτηση προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές.