Αθλητικά
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 11:08

Νέες τροποποιήσεις Ορφανού - Διεκόπη η συζήτηση στη Βουλή

Στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού βρίσκεται η πρόταση της FIFA για τη διατύπωση του επίμαχου νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Όπως διεμήνυσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μόνο με τη συγκεκριμένη διατύπωση θα αρθεί ο αποκλεισμός της ΕΠΟ και των ελληνικών από όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Η FIFA θεωρεί ότι οι τροποποιήσεις που έκανε ο κ. Ορφανός δεν είναι αρκετές, ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός, ζητώντας συγκεκριμένα την υπογραφή μνημονίου στο οποίο θα αναφέρεται ρητά ότι η Πολιτεία δεν θα έχει καμία παρέμβαση στα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Εν τω μεταξύ η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής διεκόπη, προκειμένου οι βουλευτές να εξετάσουν νέες τροποποιήσεις που παρουσίασε σήμερα ο κ. Ορφανός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφαιρείται το άρθρο 28 βάσει του οποίου εκπίπτουν του αξιώματός τους όσοι παράγοντες έχουν παραπεμφθεί σε δίκη («φωτογραφική» διάταξη για την αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση, σύμφωνα με τους υπευθύνους της ΕΠΟ), ενώ η διάταξη σχετικά με τον οικονομικό αποκλεισμό όσων δεν υπακούν στους νόμους του ελληνικού κράτους (ΕΠΟ), δεν θα ισχύει για ομάδες και σωματεία.