Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 13:32

Διαξιφισμοί Λιάνη - Ορφανού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

«Αρνούμαστε να δεχθούμε την ιστορία αυτή των αλλεπάλληλων αλλαγών για θέματα κολοσσιαίας σημασίας που ήδη απειλούν το ελληνικό ποδόσφαιρο» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, μετά την κατάθεση νέων τροποποιήσεων από τον υφυπουργό Αθλητισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Μετά απ’ αυτά τα δαιδαλώδη, έχει εξασφαλίσει ο κ. υπουργός ότι μπορούν οι ελληνικές ομάδες να παίξουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Μπορεί να μας πει ο κος υπουργός αν είναι εξασφαλισμένο και πώς;»

«Εάν δεν μας το πει αυτό το "ναι" ο κος υπουργός, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε κανένα άρθρο, γιατί το νομοσχέδιο θα είναι διεθνώς έωλο», συμπλήρωσε ο κ. Λιάνης.

«Είναι φανερό, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να το βάλει στα πόδια. Αυτό διαπιστώνω από την τοποθέτησή του», απάντησε με τη σειρά του ο κ. Ορφανός. «Κατατέθηκαν ορισμένες νομοτεχνικές διορθώσεις. Συζητούμε επί των άρθρων. Ας τοποθετηθούν οι συνάδελφοι με όποιον τρόπο επιθυμούν».

«Η κατάσταση είναι γελοία. Κάθε μέρα έχουμε μία διελκυνστίδα. Αν κρατήσει 20 μέρες το νομοσχέδιο θα έχουμε 20 διαφορετικές αλλαγές. Απάντηση θέλουμε. Γιατί ντρεπόμαστε;», ανταπάντησε ο κ. Λιάνης.

«Όταν φέρνουμε κάποιες αποδοχές του διαλόγου, αυτό για την αντιπολίτευση είναι κακό, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει έτσι - απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Χθες, έγινε μία συζήτηση χθες, δέκα ωρών. Προλάβαμε να δουλέψουμε σε κάποια κομμάτια τη νύχτα και έφερα τις απαντήσεις».