Αθλητικά
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 13:37

Τελική υποχώρηση Ορφανού - Στην ΕΠΟ όλες οι αρμοδιότητες για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τελική υποχώρηση για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Με τρίτη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/06/1211185.htm τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παραχωρούνται όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA.

Συγκεκριμένα η σχετική διάταξη αναφέρει: «Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου, όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του αθλήματος και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ρυθμίζονται αυτόνομα από τα όργανά της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ακόμη και αν προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις στο νόμο 2725/1999 όπως ισχύει, και στην εν γένει αθλητική νομοθεσία. Θέματα οικονομικού ελέγχου και διαφάνειας, ελέγχου νομιμότητας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας, υπόκεινται στην αποκλειστική ρυθμιστική αρμοδιότητα του κράτους».

Η εν λόγω τροπολογία είναι στη διάθεση του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος συνεδριάζει με τον ειδικό σύμβουλό του για την υπόθεση, Ζερόμ Σαμπέιν, για να κρίνει κατά πόσο οι αλλαγές που περιλαμβάνει η τροπολογία είναι αρκετές για την άρση της απόφασης αποβολής της ΕΠΟ και του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων. Σε περίπτωση που οι τροποποιήσεις κριθούν ανεπαρκείς, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα επιβληθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον διετής αποκλεισμός.

Παρέμβαση Καραμανλή ζήτησε ο Σωκράτης Κόκκαλης

Εν τω μεταξύ, κατά την παρουσίαση της νέας επίσημης αθλητικής εμφάνισης του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το θέμα:

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αλλά πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή θα παρέμβει ο Πρωθυπουργός, που είναι και φίλαθλος -όχι της δικης μας ομάδας, αλλά δεν έχει σημασία- για να δώσει την λύση. Αυτήν τη φορά γίναμε διεθνώς ρεζίλι και θα ξαναγίνουμε παίρνοντας το πίσω. Δεν είναι θέμα Ορφανού, είναι θέμα Πρωθυπουργού να παρέμβει και πιστεύω ότι θα το κάνει», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.