Πολιτική
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 18:10

Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την αδιαφορία της σε ό,τι αφορά την επίλυση των ακτοπλοϊκών προβλημάτων του Αιγαίου και κυρίως των μικρών νησιών, εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι στη Τήλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ολιγόωρης επίσκεψης του στο νησί.

Οι κάτοικοι της Τήλου επιφύλαξαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και τόσο ο δήμαρχος του νησιού κ. Τάσος Αλιφέρης, όσο και άλλοι παράγοντες του νησιού, του εξέθεσαν το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού και κυρίως την εμπλοκή που υπάρχει με τη δρομολόγηση του πλοίου που ανήκει σε εταιρεία λαϊκής βάσης του νησιού.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα αυτό, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την άδικη και αυταρχική -όπως είπε- πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να πνίξει μια κοινωνία κι έναν τόπο που έχει ανοίξει τα φτερά του και προχωρά μπροστά.

«Δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό», τόνισε, σημειώνοντας ότι στην Τήλο έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα, υποσχόμενος παράλληλα ότι όταν το ΠΑΣΟΚ θα έλθει στην κυβέρνηση, θα αποκαταστήσει αυτές τις αδικίες.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε παράλογη την πολιτική της ΝΔ σε ό,τι αφορά το νησί της Τήλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν θα πνίξουμε αυτό το βλαστάρι που ανθεί εδώ, θα το ποτίσουμε, θα το μεγαλώσουμε και θα το μεταλαμπαδεύσουμε σε άλλες περιοχές της χώρας.»

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τήλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεναγήθηκε στο ιατρείο του νησιού, όπου παρακολούθησε την εξέταση ασθενή με το σύστημα τηλεϊατρικής από το νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ επισκέφθηκε και το πλωτό πολυιατρείο της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Το πρωί στη Ρόδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στο διεθνές συνέδριο τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το University College of the Fraser Valley.

Ο κ. Παπανδρέου θα επιστρέψει στη Ρόδο το απόγευμα όπου είναι προγραμματισμένο να παραστεί σε σύσκεψη κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.