Πολιτική
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 16:19

Παπανδρέου: Κριτική στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στο θέμα της FIFA

Η ΝΔ με την προσπάθειά της να ελέγξει το χώρο του ποδοσφαίρου, ευτέλισε την Ελλάδα του Euro 2004, την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, τη διέσυρε διεθνώς, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στην εκδήλωση «Νέα Γενιά και Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο του κ. Ορφανού αναστατώθηκαν οι ομάδες, ο προγραμματισμός τους, οι μεταγραφές και φίλαθλοι. «Και γι' αυτή την απίστευτη κατάσταση -είπε- υπεύθυνη είναι ολόκληρη η κυβέρνηση και φυσικά ο κ. Καραμανλής», καθώς «στην Κυβερνητική Επιτροπή συμφώνησαν όλοι για το νομοσχέδιο αυτό... Ομως, και μετά από όλες αυτές τις υποχωρήσεις αν τελικά αρθεί η απόφαση της FIFA, η ζημιά θα έχει γίνει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γενίκευσε την κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι στα δυόμισι χρόνια που κυβερνά η ΝΔ δεν έχει πετύχει σε κανέναν τομέα, παντού έχει πάει η Ελλάδα πίσω και οι μόνοι που έχουν δει κάποιο φως είναι παράγοντες του κυβερνητικού κόμματος. «Η κυβέρνηση», κατέληξε, «πουλάει προσδοκίες που θα διαψευστούν οικτρά, όπως όλες οι υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Καραμανλής μέχρι τώρα».