Κοινωνία
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 13:09

Αμφιλοχία: Χειροπέδες σε πατέρα-γιο για μεταφορά 79,7 κιλών χασίς με ΙΧ

Σε μπλόκο της Αστυνομίας έπεσαν το πρωί της Πέμπτης πατέρας και γιος στην Ήπειρο, στο Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας στην Ιόνια Οδό, μετά από πληροφορίες που είχαν άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στην εισαγωγή και διακίνησή του στην Ελλάδα. Σε Ι.Χ. επιβατικό  αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος με συνοδηγό 29χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα 76 συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 79 κιλών και 680 γραμμαρίων.

Σε μπλόκο της Αστυνομίας έπεσαν το πρωί της Πέμπτης πατέρας και γιος στην Ήπειρο, στο Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας στην Ιόνια Οδό, μετά από πληροφορίες που είχαν άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στην εισαγωγή και διακίνησή του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε Ι.Χ. επιβατικό  αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος με συνοδηγό 29χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα 76 συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 79 κιλών και 680 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες ενεργούσαν καθ' υπόδειξη 39χρονου συνεργού τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών και αναζητείται. Σε έρευνα στο σπίτι του στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πακέτο τσιγάρων με σπόρους κάνναβης βάρους 0,55 γραμμαρίων, μαχαίρι κι αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 28 κυνηγετικά φυσίγγια.

Επίσης, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο 39χρονος συνεργός τους, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.