Αθλητικά
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2006 11:53

«Προσέβαλα τον Ζιντάν, γιατί ήταν υπερβολικά αλαζόνας»

«Προσέβαλα τον Ζιντάν, γιατί ήταν υπερβολικά αλαζόνας», δήλωσε ο ιταλός αμυντικός Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος στην παράταση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου δέχθηκε το χτύπημα του γάλλου μέσου μετά τις κουβέντες που αντήλλαξαν.

«Τον κράτησα από τη φανέλα μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Γύρισε προς το μέρος μου, μου μίλησε με χλευαστικό τρόπο, με κοίταξε με υπερβολική αλαζονεία από πάνω μέχρι κάτω και μου είπε: "Εάν θέλεις πραγματικά τη φανέλα μου, θα σου τη δώσω μετά τον αγώνα". Του απάντησα με μια προσβολή, είναι αλήθεια», παραδέχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε δηλώσεις του, τις οποίες δημοσιεύει σήμερα η «Gazzetta dello Sport».

Ερωτηθείς αν η προσβολή προς τον Ζιντάν είχε στόχο την αδελφή του γάλλου άσου, όπως αναφέρουν συγκεκριμένα διεθνή ΜΜΕ, ο οπισθοφύλακας της Ιντερ υπογράμμισε: «Ηταν μια προσβολή από εκείνες, τις οποίες κάποιος σκοπεύει να πει δεκάδες φορές και οι οποίες μας ξεφεύγουν συχνά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

«Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν τον αποκάλεσα τρομοκράτη. Δεν είμαι καλλιεργημένος, δεν ξέρω τι είναι ένας ισλαμιστής τρομοκράτης και ο μοναδικός τρομοκράτης μου είναι αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ματεράτσι, γυρνώντας προς τη 10 μηνών κόρη του, η οποία κοιμόταν στο πλευρό του στο αεροπλάνο, κατά την επιστροφή της «σκουάντρα ατζούρα» στη Ρώμη, και κατέληξε: «Σίγουρα δεν έβρισα ούτε τη μητέρα του Ζιντάν. Για μένα η μητέρα είναι ιερό πρόσωπο.»

Πάντως, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα αρκετών βρετανικών εφημερίδων, την «έκρηξη» του Ζιντάν προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ματεράτσι τον αποκάλεσε «γιο τρομοκράτισσας», με αποτέλεσμα ο Γάλλος να τον χτυπήσει με το κεφάλι στο στέρνο. Αφού συμβουλεύθηκαν ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να «διαβάζουν» τα χείλη, οι «Times», η «Sun» και η «Daily Mail» καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Όταν ο Ζιντάν απομακρύνεται, ο Ματεράτσι του λέει: «Ολοι ξέρουν ότι είσαι γιος τρομοκράτισσας».

Συγγενικό πρόσωπο του «Ζιζού» πάντως, αποκάλυψε στους New York Times πως ο Ματεράτσι εκφράστηκε απαξιωτικά για την αλγερινή καταγωγή του Ζιντάν αποκαλώντας τον τρομοκράτη ή γιό χάρκις - όρος που χρησιμοποιείται για τους Αλγερινούς που πολέμησαν στο πλευρό των Γάλλων την περίοδο 1954-1962 κατά τον αγώνα ανεξαρτητοποίησης των Αλγερινών.