Πολιτική
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 15:35

Υποκλοπές: Φάκελο με ονόματα και τηλέφωνα διαβίβασε η ΑΔΑΕ στη Βουλή

Σε θυρίδα ασφαλείας στη Βουλή φυλάσσεται ο φάκελος που διαβίβασε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και περιέχει ονόματα και τηλέφωνα σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ο φάκελος θα ανοιχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσία όλων των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατόπιν ομόφωνου αιτήματος των μελών της Επιτροπής. Εικάζεται ότι περιέχει όλα τα στοιχεία που παραδόθηκαν ή θα παραδοθούν στις ανακριτικές αρχές και δεν περιέχονται στο τελικό πόρισμα της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι η μη αποκάλυψη των στοιχείων αυτών υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, και ζητά:

- τους 82 τηλεφωνικούς αριθμούς και όσους εκ των κατόχων αυτών έχουν ταυτοποιηθεί, που επικοινώνησαν με τα καρτοκινητά σκιές, αλλά και μεταξύ τους

- τα ονόματα των χρηστών-υπαλλήλων της Vodafone που είχαν δικαίωμα απευθείας πρόσβασης στο λογισμικό

- τα ονόματα των στελεχών της Vodafone που παρέλαβαν την 31/1/2002 από την Ericsson επιστολή με δισκέτα, η οποία ανέφερε ότι το υποσύστημα νόμιμης συνακρόασης περιλαμβάνεται στην περιγραφή των δυνατοτήτων του λογισμικού της Ericsson.