Κοινωνία
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:25

Εισαγγελική παρέμβαση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Μακελειό», διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», το οποίο αναφέρεται στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.  

Το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη» και υπέρτιτλο «Τα ανδρείκελα του δοσιλογισμού παρέδωσαν την Μακεδονία μας στους αλβανο-σλάβους με την ψευδεπίγραφη ονομασία "Βόρεια Μακεδονία". Παυλόπουλος - Τσίπρας - Κοτζιάς : εκτελεστικό απόσπασμα με μια σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή». 

Κάτω από τη φωτογραφία του κ. Παυλόπουλου έγραφε «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας». 

Ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, θα ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως της «Προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων» κ.α. 

naftemporiki.gr