Πολιτική
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 14:15

Ν. Παππάς: Επιθανάτιος ρόγχος ακροδεξιάς παράταξης η επίθεση Σαμαρά στον ΠτΔ

Κάθε άλλο παρά τυχαία η επίθεση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει ο Νίκος Παππάς. Έκανε λόγο για «αθλιότητα και επιθανάτιο ρόγχο μιας ακροδεξιάς παράταξης, η οποία έκανε καριέρα με το Μακεδονικό και την έχει σφιχταγκαλιάσει ο κ. Μητσοτάκης».

Για «αθλιότητα και επιθανάτιο ρόγχο μιας ακροδεξιάς παράταξης, η οποία έκανε καριέρα με το Μακεδονικό και την έχει σφιχταγκαλιάσει ο κ. Μητσοτάκης» έκανε λόγο την Τετάρτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά τις δηλώσεις του του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ .

Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο κ. Παππάς μίλησε για «μια ακροδεξιά η οποία έκανε καριέρα επί τρεις δεκαετίες, έχει στοιχίσει στα εθνικά μας συμφέροντα και έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη», ενώ χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι έχει ενσωματωθεί σε αυτή η τωρινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Εδώ τελειώνει ένα ζήτημα το οποίο έδινε ψωμί σε λογικές που στοίχισαν στα εθνικά συμφέροντα και κράτησαν τη χώρα πίσω. Αυτή τη στιγμή ανασαίνει η χώρα, ανασαίνουν οι γείτονες, η διεθνής κοινότητα που δεν καταλάβαινε τι συμβαίνει μεταξύ των δύο χωρών» σημείωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως τόσο καιρό που ήταν ανεπίλυτο το θέμα της ονομασίας, κάποιοι έβαζαν το μανδύα του Μακεδονομάχου. «Η χώρα πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά της από τους πατριδοκάπηλους» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τη συμφωνία, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είπε ότι υπήρχε στη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης η ελληνική Βουλή να είναι η τελευταία που θα επικυρώσει τη συμφωνία, για να ελέγχει κάθε στάδιο των συμφωνηθέντων. «Αυτή ήταν και η θέση της Νέας Δημοκρατίας, erga omnes και η Ελλάδα να επικυρώσει τελευταία» είπε και διερωτήθηκε: «Τώρα τι μας λέει, να δεσμευτεί η χώρα μας για να απολέσουμε έδαφος;».

Ο κ. Παππάς κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ή να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ή να πάψει να μιλά για έλλειμμα νομιμοποίησής της, γιατί το γεγονός προκαλεί θυμηδία.

Όπως είπε, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες, εκτίμησε ότι θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της λογικής και ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν θα κυρωθεί, εάν δεν ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα.

Για τη στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, ο υπουργός είπε ότι η διαφωνία του υπουργού Άμυνας δεν είναι καινούρια. Ερωτηθείς δε για ενδεχόμενους κινδύνους από τη στάση των ΑΝΕΛ σε τυχόν ψηφοφορία μομφής ενάντια στην κυβέρνηση, δήλωσε σίγουρος για τη στήριξή της από τον κυβερνητικό εταίρο της και σημείωσε ότι θεωρεί πως θα υπάρξει καλή πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ της λύσης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.