Αθλητικά
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 12:11

Το «τελευταίο αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν από το πρωί της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, η σορός του οποίου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30.

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν από το πρωί της Τετάρτης στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, η σορός του οποίου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30.

Ανθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου έχουν περάσει από την Μητρόπολη έως τώρα, ως ένα ελάχιστο δείγμα τιμής στον άνθρωπο που προσέφερε τόσα πολλά σε κοινωνικό, αλλά και αθλητικό επίπεδο στην χώρα.

«Εμπειρία ζωής, γιατί γνωρίσαμε έναν άνθρωπο που όμοιό του η ζωή και η Ιστορία, δεν χαρίζει συχνά. Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε κάτω από το ευφυές αλλά οικείο βλέμμα του, που ακούσαμε τις προτροπές και τις συμβουλές του, που ακολουθήσαμε τις οδηγίες του, που ήταν ο οδηγός μας», αναφέρουν στο αποχαιρετηστήριο μήνυμα τους οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, ενώ ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τονίζει, «τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη όλων των Παναθηναϊκών για τον θάνατο του εμβληματικού μας ηγέτη, που μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Στεφάνια από Σπανούλη και Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Εκατοντάδες είναι και τα στεφάνια που έχουν σταλεί έξω από την Εκκλησία της Μητρόπολη στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν και τέσσερα από την πλευρά του Ολυμπιακού. Αυτό της οικογένειας του Βασίλη Σπανούλη, των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, αλλά και από την «ερυθρόλευκη» εταιρεία.

«Λύγισε» ο Ομπράντοβιτς

Από τους πρώτους που έδωσαν το «παρών» στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκαν επί σειρά ετών και πανηγύρισαν 5 Ευρωλίγκες και πολλούς τίτλους στην Ελλάδα.

Ο Σέρβος, μάλιστα, δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, δείγμα της συναισθηματικής φόρτισης στην οποία βρισκόταν. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης σχολίασε: «Δεν έχω λόγια για να πω πόσο ευγνώμων είμαι για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, γι’ αυτά που έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Δεν φθάνουν τα λόγια για να πω αυτό που αισθάνομαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O 58χρονος τεχνικός αναχώρησε λίγο πριν τις 9 το πρωί καθώς στις 10 θα «πετάξει» για την Τουρκία, όπου το βράδυ η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει την Τόφας στους τελικούς του πρωταθλήματος Τουρκίας.