Κοινωνία
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 00:02

«Από ποιο δρόμο έρχεται η ανάπτυξη; Who clusters»: Παρουσίαση του βιβλίου των Μ. Καθαράκη και Κ. Ζοπουνίδη

Παρουσιάζεται την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:00 το βιβλίο του Δρ. Μιχάλη Καθαράκη και του Καθηγητή - Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη «Από ποιο δρόμο έρχεται η ανάπτυξη; Who clusters».

Παρουσιάζεται την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:00 στα Χανιά το βιβλίο του Δρ. Μιχάλη Καθαράκη και του Καθηγητή - Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη «Από ποιο δρόμο έρχεται η ανάπτυξη; Who clusters».

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο Χρήστος Φλώρος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής ΠΜΣ στη Λογιστική και Ελεγκτική, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης και ο Επ. Καθηγητής Χρήστος Λεμονάκης, ΤΕΙ Κρήτης, Παράρτημα Αγίου Νικολάου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση των Εκδόσεων Broken Hill στο ΜΑΙΧ, στην Αίθουσα Αριστοτέλης.

Το βιβλίο συμβάλλει καθοριστικά στη μελέτη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, φανερώνοντας μηχανισμούς και τρόπους μέσα από τους οποίους οι συνεργατικοί σχηματισμοί (clusters) μπορούν να οδηγήσουν σε δρόμο ανάπτυξης τις τοπικές επιχειρήσεις, να υποκινήσουν τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και της καινοτομίας, ενισχύοντας δράσεις δημιουργίας δικτύων, εξειδίκευσης προσωπικού και ορθολογικής διαχείρισης των πόρων.