Πολιτική
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 17:18

Παπαρήγα και Αλαβάνος για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το ΚΚΕ περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ «να πάρουν θέση και να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει τη δολοφονική επιδρομή, τόσο στην Παλαιστίνη, όσο και στο Λίβανο και ενδεχομένως για να μην εξελιχθεί αυτή και σε μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον του λαού της Συρίας».

Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τη συνάντηση που είχε με το σύλλογο εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας.

«Αυτή να είναι η θέση τους. Αν δεν το κάνουν πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να τους δώσει μαθήματα», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, δήλωσε για το ίδιο θέμα: «Δυστυχώς, η πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Υπάρχει πια απειλή γενικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες, τόσο στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να σταματήσουν αμέσως αυτές οι επιθετικές και επικίνδυνες, για όλους μας, ενέργειες της Ισραηλινής κυβέρνησης».