Πολιτική
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 14:58

9ο Συμπόσιο Σύμης, 16 -22 Ιουλίου στη Σάμο

Το 9ο Συμπόσιο της Σύμης που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σάμο, από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου.

Το φετινό Συμπόσιο με το γενικό θέμα "Δημιουργικές Πόλεις στον 21ο Αιώνα: Πώς να προωθήσεις Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη", είναι αφιερωμένο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και η θεματολογία του αφορά την Πόλη και τον ρόλο της στην σύγχρονη Αυτοδιοίκηση και στην Ανάπτυξη.

Τις εργασίες του Συμποσίου θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 8.00μ.μ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες στο Συμπόσιο θα διερευνήσουν θέματα, όπως η ενθάρρυνση των πολιτών να συμμετάσχουν σε δημοκρατικές διαδικασίες, η δημιουργία πλουραλιστικών κοινωνιών, η επίδραση της τεχνολογίας και της μετανάστευσης στo αστικό περιβάλλον, καθώς το πώς ο αστικός σχεδιασμός επηρεάζει την ανάπτυξη, το περιβάλλον, και την ποιότητα ζωής σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου, με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το Συμπόσιο της Σύμης που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο νησί -όπου και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά- είναι πλέον θεσμός. Από το 1998 και κάθε χρόνο, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη νότια Αμερική και όλο τον κόσμο, συναντιώνται, με εμπλουτισμένη κάθε φορά σύνθεση, και ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Στο φετεινό συμπόσιο μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Λουίς Αγιάλα, γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Ντερβίς Κεμάλ, συντονιστής του προγράμματος ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Λέφ Παγκρότσκι υπουργός Παιδείας της Σουηδίας, ο καθηγητής Αμάρτια Σεν (Νόμπελ Οικονομίας 1998), ο Σεργκέι Στάνισεφ, πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ.α.