Πολιτική
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 19:39

Παπανδρέου: H κυβέρνηση «τα έχει κάνει θάλασσα»

Νέο μήνυμα για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από την Ικαρία, όπου παραβρέθηκε στις γιορτές για την απελευθέρωση του νησιού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο πλευρές, με στόχο μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, που θα υπάρχει πλάι-πλάι με το Ισραήλ, σε συνθήκες συνεργασίας και ειρήνης. Επίσης, πρόσθεσε ότι και ο Λίβανος θα πρέπει να μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα και ειρηνικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής θα πάρει κάθε πρωτοβουλία προς σ' αυτή την κατεύθυνση, καταδικάζοντας τη βία και τις μονομερείς ενέργειες.

Σε σύσκεψη κομματικών στελεχών του νησιού άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβερνητικής πολιτικής.

Ως παράδειγμα μη επίλυσης των προβλημάτων ο κ. Παπανδρέου ανέφερε την ακτοπλοΐα, την υγεία και την παιδεία, όπου, όπως τόνισε, η κυβέρνηση «τα έχει κάνει θάλασσα».

Για την εξωτερική πολιτική υπογράμμισε ότι ενώ είχαν μπει οι βάσεις ηρεμίας και σιγουριάς, έχουμε ξαναμπεί σε μία διελκυστίνδα κλιμάκωσης της έντασης με τη γείτονα χώρα. Επίσης ανέφερε ότι η κυβερνητική πολιτική στερεί σημαντικά ποσά για τη χώρα από την Ε.Ε.