Πολιτική
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 17:52

Θ. Θεοχαρόπουλος: Στηρίζουμε σύνθετη ονομασία, erga omnes με εγγυήσεις για θέματα αλυτρωτισμού

 Υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας, erga omnes, με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα θέματα του αλυτρωτισμού τάσσεται σταθερά το Κίνημα Αλλαγής, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι η στάση του κινήματος δεν έχει αλλάξει ούτε μετά τα συλλαλητήρια.

 Υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας, erga omnes, με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα θέματα του αλυτρωτισμού τάσσεται σταθερά το Κίνημα Αλλαγής, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι η στάση του κινήματος δεν έχει αλλάξει ούτε μετά τα συλλαλητήρια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε ότι τη θέση έχει επικυρώσει με δύο αποφάσεις του το Πολιτικό Συμβούλιο. «Τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν γιατί με το θυμικό δεν ασκείται εξωτερική πολιτική, αντίθετα με την κυβέρνηση που δεν έχει ενιαία στάση και με τον κ. Μητσοτάκη που έτρεξε να χαϊδέψει αυτιά μετά από τα συλλαλητήρια» τόνισε. 

Για το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μία συμφωνία, όπως αυτή που προανέφερε, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως «εφόσον έχει αυτά τα χαρακτηριστικά εμείς έχουμε πει ότι δεν αποκλείεται να τη στηρίξουμε».

Όπως είπε τα τρία ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον κ Νίμιτς το Γκόρνα, το Σεβέρνα και το Νόβα Μακεντόνια, έχουν το γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό και θα μπορούσε να γίνει συζήτηση αρκεί να διασφαλιστεί το erga omnes. «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά για το erga omnes στη βάση αυτών των τριών ονομάτων» σημείωσε. 

Για το αίτημα των εκλογών και τις τριβές στο εσωτερικό 

Σχετικά με τις τριβές για την πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά να ζητήσει εκλογές, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει εκλεγμένη πρόεδρο την κυρία Φώφη Γεννηματά, συνεπώς έχει τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα και το προνόμιο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Με απόφαση της κ. Γεννηματά έχουμε προχωρήσει, αλλά παραμένουν τα κόμματα και δεν έχει γίνει αυτό που είχα προτείνει η άμεση υπέρβαση των κομμάτων, ώστε να προχωρήσουμε σε ένα ενιαίο κόμμα».

Συμπλήρωσε δε ότι λειτουργούν οι ΚΟ και τα κόμματα. «Μιλάμε για πολυκομματικό φορέα, θα πρέπει να υπάρχουν η αναγκαία διαβούλευση και συζήτηση για τα ζητήματα. Και στο προηγούμενο διάστημα είχα θέσει τέτοιες επιφυλάξεις. Δεν μπορούμε να προχωρούμε με τη λογική των τετελεσμένων. Δεν είμαι υπέρ ενός αρχηγοκεντρικού κόμματος, παλαιοκομματικού τύπου και νομίζω ότι αυτό είναι που ευνοεί και την εκλεγμένη επικεφαλής, να υπάρχει ενίσχυση μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι προσπαθώ να προλάβω τους κινδύνους που είναι πιθανόν να υπάρξουν στο μέλλον. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν υπογράψει για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ΚΙΝΑΛ που χωρίς τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, είναι ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς το ΚΙΝΑΛ για να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου φορέα και την επίτευξη του εφικτού στόχου, θέλει τη σύνθεση» κατέληξε.