Πολιτική
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 14:06

Παπανδρέου: «Ουραγός η ελληνική φωνή στη διεθνή σκακιέρα»

Για «εγκληματική απουσία» της κυβέρνησης από τη Μέση Ανατολή έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος, Παπανδρέου, στην εισήγησή του προς τους Συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του. Πρόσθεσε επίσης ότι«η ελληνική φωνή στη διεθνή σκακιέρα και στην ΕΕ είναι ουραγός».

«Εκεί που θα έπρεπε να έχουμε καθαρή στάση, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να καταδικάσουμε τις επιθέσεις από πλευράς Ισραήλ, να κινηθούμε για την απελευθέρωση αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές, να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης, η Ελλάδα φοβάται και κρύβεται πίσω από τρίτους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε επίσης λόγο για πλήρη απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από όλα τα προβλήματα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, καθώς και από τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι ανύπαρκτη η αντιμετώπιση, εκ μέρους της κυβέρνησης, της οικολογικής καταστροφής που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, ενώ την επέκρινε και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το υπαρκτό, όπως είπε, πρόβλημα των καταπατητών.

Σημείωσε ακόμη ότι είναι ανύπαρκτη η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδειούχων και των ξένων τουριστών με τα δρομολόγια των πλοίων και επέκρινε την κυβέρνηση ότι την ίδια στιγμή αφήνει ανεξέλεγκτες τις αυξήσεις στα εισιτήρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος και στο θέμα της αντιμετώπισης του «νέου κύματος ακρίβειας που πλήττει τον μέσο Έλληνα», λέγοντας ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτους τους κερδοσκόπους, οι οποίοι κινούνται με αφορμή τις τιμές του πετρελαίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για σκανδαλώδη τρόπο αγοράς μαχητικών αεροσκαφών και πρόσθεσε ότι στην απαίτησή μας για σχεδιασμό, διαφάνεια, διεθνείς διαγωνισμούς και κοινοβουλευτικό έλεγχο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε και έκανε πίσω.