Πολιτιστικά
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 09:10

Ανελέητη δικαιοσύνη, γοητευτική εμμονή και απαγορευμένο ταξίδι

Οι κάτοικοι μιας ρημαγμένης πόλης έρχονται αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν τους, μια συγγραφέας παγιδεύεται από μια εμμονική θαυμάστριά της, ένα ομοφυλόφιλο αγόρι αποκαλύπτει τη σεξουαλικότητά του, η ιστορία μιας θρυλικής τραγουδίστριας ζωντανεύει και μια γυναίκα αναζητεί την υπερήλικη θεία της, στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Οι κάτοικοι μιας ρημαγμένης πόλης έρχονται αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν τους, μια συγγραφέας παγιδεύεται από μια εμμονική θαυμάστριά της, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κάνει ένα απαγορευμένο ταξίδι, ένα ομοφυλόφιλο αγόρι αποκαλύπτει τη σεξουαλικότητά του, ο πιο αγαπημένος απατεώνας του γαλαξία μπαίνει σε νέες περιπέτειες, η ιστορία μιας θρυλικής τραγουδίστριας ζωντανεύει, ένας αστυνομικός αναλαμβάνει να φρενάρει μια γρήγορη συμμορία και μια γυναίκα αναζητεί την υπερήλικη θεία της, στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Τερματικός σταθμός»

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Βον Στέιν υπογράφει και το σενάριο ενός θρίλερ, το οποίο μπλέκει δύο φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, κατά τη διάρκεια μιας βροχερής νύχτας, σε μία δυστοπική πόλη χωρίς όνομα. Καθώς δύο πληρωμένοι δολοφόνοι αναλαμβάνουν μία καταχθόνια αποστολή, οι ήρωες αυτής της ρημαγμένης, υγρής και κρύας πόλης θα χάσουν τον έλεγχο, αφού έχει έρθει η ώρα να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ανελέητη δικαιοσύνη και να πληρώσουν για όλες τις κακές πράξεις του παρελθόντος. Παίζουν οι Μάργκο Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μαξ Άιρονς και Ντέξτερ Φλέτσερ.

«Μια αληθινή ιστορία»

Το ψυχολογικό θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ντελφίν ντε Βιγκάν. Ηρωίδα του είναι μία επιτυχημένη συγγραφέας, η οποία, μετά το τελευταίο της βιβλίο, βρίσκεται σε τέλμα και παραλύει στην ιδέα ότι θα πρέπει να γράψει ξανά. Όταν γνωρίζει μία γοητευτική γυναίκα, αρχίζει να την εμπιστεύεται και μετακομίζει στο σπίτι της. Μόνο που εκείνη είναι εμμονική μαζί της. Παίζουν οι Εμανουέλ Σενιέ, Εύα Γκριν και Βίνσεντ Περέζ.

«Ταξίδι αναψυχής»

Γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, το τρυφερό road movie του Πάολο Βίρτζι βασίζεται στο μυθιστόρημα του Mάικλ Ζαντούριαν. Ήρωές του είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει περάσει περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας να ζήσουν μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να φύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι.

«Με αγάπη, Σάιμον»

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ της Μπέκι Αλμπερτάλι, η κομεντί του Γκρεγκ Μπερλάντι είναι μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, η οποία αποτυπώνει τη διαδρομή που κάνει κάποιος μέχρι να συμφιλιωθεί και, τελικά, να αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του. Ήρωάς της είναι ένας 17χρονος, ο οποίος δεν έχει πει σε κανέναν ότι είναι ομοφυλόφιλος και δεν έχει ιδέα για την πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου συμμαθητή του που έχει ερωτευτεί μέσω διαδικτύου. Παίζουν οι Νικ Ρόμπινσον, Κάθριν Λάνγκφορντ, Αλεξάντρα Σιπ, Χόρχε Λέντεμποργκ, Μάιλς Χάιζερ και Τζένιφερ Γκάρνερ.

«Solo: A Star Wars story»

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Ρον Χάουαρντ ξετυλίγει μια καινούρια ιστορία με τον πιο αγαπημένο απατεώνα του γαλαξία. Μέσα από μια σειρά παράτολμων περιπετειών σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με έναν τεράστιο μελλοντικό του συν - πιλότο και συναντά έναν περιβόητο τζογαδόρο, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος που λέγεται Star Wars. Παίζουν οι Όλντεν Έρενραϊχ, Εμίλια Κλαρκ, Γούντι Χάρελσον, Ντόναλντ Γκλόβερ, Πολ Μπέτανι και Θάντι Νιούτον.

«Νίνα»

Την ιστορία της θρυλικής Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, Νίνα Σιμόν, αφηγείται το βιογραφικό δράμα της Σίνθια Μορτ, καταγράφοντας τον αγώνα της να ισορροπήσει την καριέρα, την οικογένεια, αλλά και τα πιστεύω της, με αποτέλεσμα να ζει μόνη στη Γαλλία, νιώθοντας εξόριστη από την πατρίδα της. Παίζουν οι Ζόι Σαλντάνια, Ντέιβιντ Ογέλοουο, Κέβιν Μάμπο και Μάικ Επς.

«Taxi 5»

Δέκα, σχεδόν, χρόνια μετά, η διάσημη σειρά ταινιών του Λικ Μπεσόν επιστρέφει, μέσα από τη γαλλική αστυνομική κωμωδία δράσης του Φρανκ Γκασταμπίντ, με τον ίδιο και τους Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί και Σαλβατόρε Εσποζίτο. Όλα ξεκινούν, όταν ένας ικανότατος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση μετατίθεται, παρά τη θέλησή του, στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας και του ανατίθεται να σταματήσει τη δράση μιας ιταλικής συμμορίας που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη φεράρι.

«Ξυπόλητοι στο Παρίσι»

Στη γαλλική κομεντί των Φιόνα Γκόρντον και Ντομινίκ Αμπέλ, μια βιβλιοθηκάριος, η οποία ζει ήρεμα σε μια μικρή καναδική πόλη, λαμβάνει ένα γράμμα απελπισίας από την υπερήλικη Παριζιάνα θεία της και πηγαίνει να τη δει. Όταν ανακαλύπτει ότι έχει εξαφανιστεί, ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να τη βρει, με έναν παράξενο άστεγο να μην την αφήνει σε ησυχία. Παίζουν οι Εμανουέλ Ριβά, Πιερ Ρισάρ, Φιόνα Γκόρντον και Ντομινίκ Αμπέλ.