Πολιτική
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2006 15:03

Δεξίωση για τα 32 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με δεξίωξη στο Προεδρικό Μέγαρο θα γιορταστεί και φέτος η επέτειος απο την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποστείλει προσκλήσεις σε 400 αντιστασιακούς και συγγενείς τους προκειμένου να παραστούν στη γιορτή και να τιμηθούν για την προσφορά τους.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο μήνυμα του για την επέτειο, τονίζει ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας αποτελεί έργο συλλογικό και επισημαίνει "Ολες και όλοι μαζί καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την απομόνωση και να την κάνουμε χώρα ευρωπαϊκή, παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας. Χώρα υπόδειγμα για όλους τους γείτονές μας που ακολουθούν σήμερα την πορεία που πρώτοι εμείς χαράξαμε".

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ τονίζει, ότι η σημερινή πραγματικότητα 32 χρόνια μετά την κατάρρευση τη δικτατορίας "υπογραμμίζει ότι τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν αναγωρίζονται, ενω ακόμη και τα στοιχείωδη βάλλονται ανελέητα απο τις δυνάμεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του".

"Η απόδοση της οφειλόμενης τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους και σε όσους αγωνίσθηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε στερεότυπα και ανούσια λόγια που αφυδατώνουν την δυναμική της ζωντανής ιστορικής μνήμης", αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ και προσθέτει: "Όλοι εμείς, ιδιαίτερα οι πολιτικές δυνάμεις και η Αριστερά που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα κρινόμαστε καθημερινά για την συνέπεια των λόγων μας την συμμετοχή μας στους αγώνες του λαού και της νεολαίας".