Πολιτιστικά
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 08:00

Μουσική πανδαισία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Κήπος του Μεγάρου, η πιο δροσερή μουσική γωνιά της Αθήνας, προσκαλεί φέτος τους κατοίκους της πόλης να ζήσουν χαλαρές βραδιές, με μουσική για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες.

Ο Κήπος του Μεγάρου, η πιο δροσερή μουσική γωνιά της Αθήνας, προσκαλεί φέτος τους κατοίκους της πόλης να ζήσουν χαλαρές βραδιές, με μουσική για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες.

Οι φετινές εκδηλώσεις αρχίζουν με το αγαπημένο κορίτσι των καλοκαιρινών ραντεβού στον Κήπο, την Πέννυ Μπαλτατζή (14.6) και συνεχίζονται με την καθιερωμένη Γιορτή της Μουσικής (21.6), έναν θεσμό που αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης ήδη από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσής του (είσοδος ελεύθερη).

Ο επίλογος των εκδηλώσεων του Ιουνίου ανήκει στον Αλκίνοο Ιωαννίδη (25.6) που φέτος επιστρέφει στον Κήπο με τη συναυλία «Κιθάρα-φωνή». Τον Ιούλιο, τη σκυτάλη παίρνουν γνωστοί καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, όπως η Αngelika Dusk (5.7), οι Minor Project (9.7), η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης (13.7).

Ύστερα από την ανάπαυλα του Αυγούστου, επιστροφή τον Σεπτέμβριο, με γερές δόσεις τζαζ από το Takis Paterelis Quartet (13.9). Οι χαλαρές φθινοπωρινές βραδιές συνεχίζονται με την Katerine Duska και τον Albin Lee Meldau (14.9) καθώς και με ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν (Leonard Cohen Tribute, 21.9) μέσα από τη γυναικεία ματιά τριών ερμηνευτριών της νέας γενιάς, της Nalyssa Green, της Sugahspank! και της Lou is.

Οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου (22.9), με προσκεκλημένους τη μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και τον βιολονίστα και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.

Μέσα στον καταπράσινο Kήπο του Μεγάρου ξεδιπλώνεται ο νέος χαρακτήρας του εστιατορίου «Fuga» –πιο κοσμοπολίτικος από ποτέ–, με τις μεσογειακές γεύσεις να συναντούν τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Οι προτάσεις του φετινού ανανεωμένου μενού αποτυπώνουν την πορεία του Δημήτρη Κατριβέση, του καινούργιου σεφ του «Fuga», στις χώρες όπου εργάστηκε τα τελευταία χρόνια και από τις οποίες επηρεάστηκε ποικιλοτρόπως: από τις πρώτες ύλες και τους συνδυασμούς των υλικών που χρησιμοποιεί μέχρι την αειφόρο μαγειρική και διατροφή. Tiradito, ceviche αλλά και κινέζικα bao buns και anticuchos συνυπάρχουν αρμονικά με τα κοκτέιλ του Holy Garden που ετοιμάζει και φέτος η ομάδα του Xavier Μισαηλίδη.

naftemporiki.gr