Πολιτική
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2006 19:49

Υπόθεση υποκλοπών: Εκ νέου κλήση στη Βουλή του επικεφαλής της ΕΥΠ

Εκ νέου καλούνται ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το θέμα των υποκλοπών, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΥΠ. Την προηγούμενη Πέμπτη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ζήτησαν να κατατεθεί άμεσα το πλήρες υλικό της έρευνας της ΕΥΠ για τις υποκλοπές, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, εκτίμησε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής, ότι το υλικό αυτό θα ήταν χρήσιμο στις έρευνες της ΑΔΑΕ.

Ο κ. Λαμπρινόπουλος υποστήριξε ότι το υλικό της ΕΥΠ είχε ζητήσει ο ίδιος από τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Κοραντή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ απευθύνθηκε και στον αποχωρήσαντα λόγω ορίου ηλικίας εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, ο οποίος δεσμεύθηκε να το εξετάσει.

Στο σημείο αυτό το ΠΑΣΟΚ ζήτησε κλήτευση ενώπιον της Επιτροπής του κ. Λινού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιουλίου ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αναστάσιος Καραμάριος, γνωστοποίησε απαντητική επιστολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, στο αίτημα της Επιτροπής για παροχή πρόσθετων στοιχείων από την ΕΥΠ στην υπόθεση υποκλοπών.

Στην επιστολή του, ο κ. Πολύδωρας δηλώνει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της Επιτροπής, διότι όπως αναφέρει, αυτή βρίσκεται εκτός των προβλέψεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.