Κόσμος
Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 18:52

ΝΥΤ: Ο Τραμπ προανήγγειλε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το Ιράν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας «οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τα θέματα της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή». Αποσύρεται από τη συμφωνία με το Ιράν ο Τραμπ, γράφουν οι ΝΥΤ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας «οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τα θέματα της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Η γαλλική προεδρία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της επικοινωνίας των δύο ηγετών, ωστόσο, η εφημερίδα Ν.Υ. Times, επικαλούμενη πηγές από το Ελιζέ αναφέρει πως ο Τραμπ είπε στον Μακρόν ότι σκοπεύει να ανακοινώσει την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Σύμφωνα με τη NYT, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη βούληση των ΗΠΑ να «αποκαταστήσουν όλες τις κυρώσεις από τις οποίες είχαν παραιτηθεί -ως μέρος του πυρηνικού συμφώνου- και να επιβάλλουν πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις».

Το περιεχόμενο αυτό της συνομιλίας, έσπευσε να διαψεύσει ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, όπως και η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το αν η Ουάσιγκτον θα αποχωρήσει ή όχι από τη διεθνή συμφωνία σήμερα στις 14:00 (τοπική ώρα), 21:00 ώρα Ελλάδας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters