Κόσμος
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 17:44

Πληροφορίες για διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ισραηλινών στρατιωτών

Το Ισραήλ ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, πλήττοντας κατά τη διάρκεια της νύκτας πάνω από 130 στόχους, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ εισήλθαν στην 17η ημέρα.

Εξι άμαχοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε μία από τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της πόλης Ναμπατίγιε. Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, πέντε αντάρτες της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στις ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μπιντ Τζμπέιλ, οχυρό της Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι Future μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός άρχισε να σκάβει χαντάκια σε μία μεγάλη περιοχή των συνόρων του με το Ισραήλ. Ο ισραηλινός ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στον σύρο πρόεδρο Ασαντ ότι δεν προτίθεται να επιτεθεί στη Συρία και ότι οι μαζικές επιστρατεύσεις έχουν σκοπό τις μάχες κατά της Χεζμπολάχ και όχι χερσαίες επιχειρήσεις σε συριακό έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα τις προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μη κυκλοφορεί κανένας όπως και κανένα όχημα στους δρόμους μετά τις 10 το πρωί τοπική ώρα.

Η αραβική εφημερίδα «Αl-Hayat», η οποία εκδίδεται στο Λονδίνο, γράφει ότι έμμεσες διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των στρατιωτών ξεκίνησαν μέσω γερμανών διαμεσολαβητών και εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Το Ισραήλ έχει δημόσια δηλώσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί με την Χεζμπολάχ, η οποία έχει ζητήσει την απελευθέρωση κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο