Κοινωνία
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 15:19

Αθώα η συγγραφέας Σ. Τριανταφύλλου για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου

Αθώα για παραβίαση του αντιρατσιστικου νόμου κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Αθώα για παραβίαση του αντιρατσιστικου νόμου κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Η κ. Τριανταφυλλου βρεθηκε κατηγορούμενη, για ένα άρθρο που ειχε γραψει στην εφημερίδα Αthens Voice, τον Νοέμβριο του 2015, αμέσως μετά την επίθεση στο Μπατακλάν με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die».

Οι συνήγοροί της υποστήριξαν κατά την εναρξη της διαδικασίας ότι με την άσκηση της ποινικής δίωξης παραβιάζεται το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Οι μάρτυρες Βασιλική Γεωργιάδου και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης κατέθεσαν στο δικαστήριο οτι το επίδικο άρθρο, όχι μόνο δεν παραβιάζει τον ρατσιστικό νόμο, αλλά αποτελεί ένα κείμενο γνώμης που συνιστά κραυγή στο όνομα της αντιρατσιστικής βίας. 

Ο κ. Δοξιάδης, μάλιστα, αναφερόμενος στην προσωπικότητα της συγγραφέως επισήμανε ότι με τα κείμενά της έχει δείξει πως δεν φοβάται την πολιτική ορθότητα, ακόμα κι αυτή ποινικοποιείται.

Υπέρ της αθώωσης της συγγραφεως τάχθηκε στην αγορευσή της και η εισαγγελέας της έδρας.

«Αυτές οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορούμενη, εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Το κείμενό της αποτελεί έκφραση άποψης και δεν στοιχειοθετείται ούτε καν η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος», ειπε στην αγόρευσή της.