Κόσμος
Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 14:45

Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για Ιράν: Καμιά ένδειξη για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων μετά το 2009

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επανέλαβε σήμερα ότι δεν έχει «ουδεμία αξιόπιστη ένδειξη για δραστηριότητες στο Ιράν που έχουν σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου μετά το 2009» απαντώντας στις κατηγορίες που διατύπωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά της Τεχεράνης.
 

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επανέλαβε σήμερα ότι δεν έχει «ουδεμία αξιόπιστη ένδειξη για δραστηριότητες στο Ιράν που έχουν σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου μετά το 2009» απαντώντας στις κατηγορίες που διατύπωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά της Τεχεράνης.

Εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το συμβούλιο των κυβερνητών έχει «δηλώσει ότι ολοκλήρωσε την επανεξέτασή του στο θέμα αυτό» μετά την υποβολή της έκθεσης τον Δεκέμβριο του 2015.

Τη Δευτέρα, ο κ. Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι ψεύδεται για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη μυστικού σχεδίου που η Τεχεράνη θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή για να αποκτήσει ατομική βόμβα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απέρριψε τις κατηγορίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει στις 12 Μαΐου αν η Ουάσιγκτον θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ώστε στη συνέχεια να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP